Nieuws

Samen naar School in Delfgauw

Samen naar School in Delfgauw

In samenwerking met Stichting IEP is in september 2023 de 50e Samen naar School klas gestart. Het vakblad Ondersteuning in het Onderwijs heeft een artikel geschreven waarin ze je meenemen in de opzet en werkwijze van de samen naar school klas op Octantschool Triangel. Ontdek wat deze klas zo bijzonder maakt en hoe het tot stand is gekomen. Samen bouwen we aan een inclusieve toekomst waar elk kind de kans krijgt om samen naar school te gaan. 

Lees meer
Inloopmiddag  op Vlinderboom

Inloopmiddag op Vlinderboom

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met Vlinderboom? Noteer dan dinsdag 7 november in je agenda. Tijdens dit inloopmoment van 16.00 uur tot 18.00 uur kun je de sfeer komen proeven. De rode loper ligt uit, we zorgen voor iets lekkers en er is zelfs kinderopvang beschikbaar. Je kunt in gesprek gaan met leerkrachten, ouders, directieleden en andere collega's van Octant. Bij Vlinderboom zijn kansen in overvloed!

Lees meer
Eerste Samen naar School klas in Pijnacker-Nootdorp geopend

Eerste Samen naar School klas in Pijnacker-Nootdorp geopend

Octantschool Triangel en Stichting Iep vierden de officiële opening van de 1e Samen naar School klas in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp én de 50e klas van Stichting het Gehandicapte Kind; een belangrijke stap in de richting van inclusief onderwijs voor kinderen met en zonder handicap.

Lees meer
Zomervakantie

Zomervakantie

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! 
(het bestuursbureau is bereikbaar tot en met woensdag 12 juli en daarna weer vanaf donderdag 17 augustus)

Lees meer
Stichting IEP en Octantschool Triangel openen de eerste Samen naar Schoolklas

Stichting IEP en Octantschool Triangel openen de eerste Samen naar Schoolklas

Voor Octantschool Triangel en Stichting IEP is net voor de zomervakantie een belangrijke mijlpaal bereikt. De samenwerkingsovereenkomst voor de allereerste Samen naar Schoolklas in Pijnacker-Nootdorp wordt ondertekend en de klas kan na de zomervakantie starten.  
Na een grondige en intensieve voorbereidingsperiode, waarbij PPO Delflanden, de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Stichting het Gehandicapte Kind, Handicap.nl en SkippyPepijn nauw betrokken waren, opent de klas haar deuren voor het komende schooljaar. Voor Stichting het Gehandicapte Kind is het de 50e Samen naar Schoolklas. Kinderen met en zonder beperkingen kunnen nu samen naar school, dicht bij huis. Vanaf augustus 2023 gaat de eerste Samen naar Schoolklas van start op Octantschool Triangel in Delfgauw.

Lees meer
Octantscholen nemen deel aan SpaceBuzz-missie en inspireren leerlingen 

Octantscholen nemen deel aan SpaceBuzz-missie en inspireren leerlingen 

Octantscholen Schatkaart in Pijnacker en Zonnestraal in Ypenburg waren ingeloot om deel te nemen aan het baanbrekende educatieve programma SpaceBuzz voor groep 7/8. Dit innovatieve initiatief heeft tot doel jonge leerlingen te inspireren en hen bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van ruimteverkenning.

Lees meer
Kindcentrum Vlinderboom, onderwijs en kinderopvang nu onder één dak

Kindcentrum Vlinderboom, onderwijs en kinderopvang nu onder één dak

Donderdag 16 maart jl. was het dan eindelijk zover. Wethouder Onderwijs en kinderopvang Peter Hennevanger opende officieel Kindcentrum Vlinderboom in Pijnacker. Begin januari dit jaar was het voor de leerlingen van de Vlinderboom al feest omdat zij na de kerstvakantie startten in het nieuwe gebouw. Sinds deze maand is de nieuwe locatie volledig in bedrijf genomen door school én kinderopvang. Het Kindcentrum biedt nu kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar oud.

Lees meer
Landelijk startsein gescheiden inzamelsysteem  op Octantschool Schatkaart 

Landelijk startsein gescheiden inzamelsysteem op Octantschool Schatkaart 

Ruim 1000 scholen in Nederland gaan hun verpakkingsafval scheiden, dit zijn maar liefst 360.000 leerlingen en leerkrachten. Scholen kunnen sinds begin dit jaar kosteloos gebruik maken van het inzamelsysteem van Stichting Afvalfonds Verpakkingen. Omdat een gescheiden inzamelsysteem vaak kosten met zich meebrengt, werd dit op veel (basis)scholen tot nu toe niet gedaan. Daar komt nu verandering in. Het landelijke startsein werd gegeven op Octantschool Schatkaart in Pijnacker. Hier zijn speciale ‘Afval Goed Geregeld’ inzamelbakken geplaatst door het Afvalfonds Verpakkingen, werd het eerste afval opgehaald en deden de kinderen mee aan een afvalscheidingsquiz.

Lees meer
Kerstvakantie

Kerstvakantie

De scholen en het bestuursbureau zijn gesloten van dinsdag 27 december 2022  tot en met vrijdag 6 januari 2023.

Vanaf maandag 9 januari 2023 zijn we weer bereikbaar. 

Een fijne kerstvakantie en een goede jaarwisseling.

 

Lees meer
Kerstviering op Octantscholen met buurtbewoners 

Kerstviering op Octantscholen met buurtbewoners 

Een jaar geleden zag de wereld er wat anders uit: scholen gingen een week voor de kerstvakantie dicht in verband met het coronavirus. Daardoor zaten veel scholen met de handen in het haar. Voor velen viel de kerstviering dan ook in het water.

Dit jaar kan er wel volop samen kerst worden gevierd. Op een aantal scholen van Octant kunnen buurtbewoners zich aansluiten bij de kerstviering. Ook zamelen Schatkaart en Kindcentrum Regenboog in voor de voedselbank en de speelgoedbank in Delft.

Lees meer
Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs met workshops voor de leerlingen

Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs met workshops voor de leerlingen

Op 10 oktober was het de landelijke Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag deden duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. 

Lees meer
Drukbezocht XperiO ontdeklab tijdens Weekend van de Wetenschap  

Drukbezocht XperiO ontdeklab tijdens Weekend van de Wetenschap  

Het eerste weekend van oktober stond in het teken van Wetenschap en Technologie. Zaterdag werden de deuren van één van de twee XperiO ontdeklabs van Octant geopend voor een kijkje achter de schermen.  Met het thema “Ontdek en doe het lekker zelf” kon men rekenen op een leuk en leerzaam dagje uit. 
 

Lees meer
Het XperiO ontdeklab doet op 1 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap

Het XperiO ontdeklab doet op 1 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap

Op 1 & 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van het Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek.

De huidige wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en verschillende vakgebieden laten zich steeds beter combineren met toenemende mogelijkheden tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van het vaccin tegen Covid-19. Zonder onze hedendaagse wetenschap had dit nooit zo (snel) ontwikkeld kunnen worden. Ook thema’s als elektrisch rijden, privacy, robots, kweekvlees, 3D printen en ruimtetoerisme zullen steeds belangrijker worden in de toekomst.

Stel je voor: een wereld zonder wetenschap
Ook al heb je het niet direct door, wetenschap kom je dagelijks overal tegen. Zonder wetenschap kunnen kinderen niet met de auto naar school gebracht worden, niet gamen met vrienden en waren er geen vaccins. En de mobiele telefoon had er heel anders uitgezien, en van Instagram of TikTok had je al helemaal nog nooit gehoord. Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld achter dit soort ontwikkelingen. Zo maken kinderen en jongeren kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

 

Lees meer
Overlijdensbericht Annelies de Groot-Platell

Overlijdensbericht Annelies de Groot-Platell

Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van  
 
Annelies de Groot-Platell 
 
Wij verliezen in Annelies een zachtaardige, betrokken, creatieve collega en juf die haar werk als leerkracht op Octantschool Zonnestraal met veel plezier en toewijding uitvoerde. Gedurende haar ziekbed bleef ze graag op de hoogte van de gebeurtenissen op school. 
 
Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van Annelies. Wij wensen hen Gods steun toe bij het verwerken van dit grote verlies.  
 
Leerlingen, collega’s, OR en MR van Zonnestraal en het bestuur van Octant, organisatie voor christelijk primair onderwijs. 

De familie heeft online een in memoriam geopend: 
https://www.memori.nl/annelies-de-groot-platell/

Lees meer
Zomervakantie

Zomervakantie

De zomervakantie breekt aan en we wensen alle leerlingen, ouders en samenwerkingspartners een hele goede zomer toe! Vanaf maandag 22 augustus zijn we weer klaar voor de start van een nieuw schooljaar.

Het bestuursbureau is gesloten van 14 juli tot en met 14 augustus. Van 11-13 juli en 15-19 augustus is er een beperkte bereikbaarheid.

Lees meer
Extra huisvesting voor Octantschool Beatrix

Extra huisvesting voor Octantschool Beatrix

Octantschool Beatrix groeit in het aantal leerlingen. Vorig jaar is de zolder op de school al verbouwd om meer ruimte te creëren. Maar er is meer nodig en gelukkig is door de gemeente een oplossing gevonden.

Lees meer
Bedankt

Bedankt

We kijken terug op een bewogen jaar. We bedanken kinderen en hun ouders/verzorgers voor de flexibiliteit die nodig was met alle maatregelen rondom het coronavirus.

Een hele fijne kerstperiode toegewenst en op naar een beter 2022.

Het bestuursbureau is vanwege de kerstvakantie gesloten tot en met 7 januari 2022.

Lees meer
Verlengde kerstvakantie in verband coronamaatregelen

Verlengde kerstvakantie in verband coronamaatregelen

Het kabinet heeft dinsdag 14 december tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de kerstvakantie voor de scholen een week eerder ingaat. De nadrukkelijke oproep hierbij is om de scholen bij voorkeur aanstaande maandag, maar uiterlijk dinsdag te sluiten om het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te verkleinen. Octant zal gehoor geven aan deze oproep en de scholen vanaf maandag aanstaande sluiten. De oproep aan ouder(s)/verzorger(s) is daarnaast om de kinderen ook echt in de “gezinsbubbel” te houden. 

Lees meer
Het gebruik van zelftesten voor leerlingen in de groepen 6,7 en 8

Het gebruik van zelftesten voor leerlingen in de groepen 6,7 en 8

Het coronavirus gaat voorlopig niet weg. Het aantal besmettingen is in de maand november fors gestegen, helaas ook onder kinderen. Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat de scholen open kunnen blijven. Er zijn daarom extra maatregelen genomen om scholen open te houden, waarover we u eerder informeerden via de brief van 29 november jl. Met deze brief informeren wij u over het gebruik van zelftesten voor leerlingen in de groepen 6, 7 en 8.

We danken u weer hartelijk voor uw medewerking, samen houden we de school open!

Lees meer
Maatregelen op scholen n.a.v. de persconferentie 

Maatregelen op scholen n.a.v. de persconferentie 

Het primair onderwijs blijft open en daar zijn we blij mee. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen naar school kunnen komen. Juist binnen de muren van de school leren, spelen en groeien de kinderen. 

In deze tijden vraagt dit wel wat van ons als ouders, kinderen en personeel in het onderwijs. Vanaf vandaag gelden extra maatregelen om besmettingen sneller op te sporen en verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. 

Sommige maatregelen vragen wat extra tijd om te organiseren, we vragen hiervoor uw begrip. 

Het kan helaas ook voorkomen dat individuele scholen tijdelijk dichtgaan, omdat de GGD dat adviseert of omdat het niet mogelijk is de bezetting rond te krijgen omdat leerkrachten bijvoorbeeld in quarantaine moeten. In dat geval krijgt u via de school van uw kind de nodige informatie. 

Ons primaire doel is om uw kind zo veilig en verantwoord mogelijk naar school te kunnen laten gaan. We moeten en willen het met elkaar doen en hopen op uw begrip en naleving van deze richtlijnen.  

Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, dan kunt u die stellen aan de directie van de school van uw kind. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Lees meer
Herdenkingsmoment Nellie van Wingaarden

Herdenkingsmoment Nellie van Wingaarden

Wanneer: vrijdag 12 november 2021
Tijd: van 16.00-18.00 uur
Waar: Octantschool Schatkaart, Groen van Prinstererlaan 1, Pijnacker

Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze collega Nellie van Wingaarden. Wij verliezen in Nellie een gewaardeerde en enthousiaste collega en juf die haar werk als kwaliteitsondersteuner en leerkracht op Octantschool Schatkaart met veel plezier en toewijding uitvoerde. Ook gedurende haar ziekte zette ze zich zoveel ze kon in voor haar werk op school. De rouwplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

In overleg met de familie organiseren we een herdenkingsmoment op school voor collega's, relaties, ouders en kinderen om afscheid van Nellie te kunnen nemen. In verband met de huidige coronamaatregelen is er geen gezamenlijk samenmoment, maar een gedenkplek waar u even stil kunt staan en een condoleance kunt schrijven.

Voor een goede en veilige doorstroom, vragen we u om de anderhalve meter maatregel te respecteren.

Lees meer
Start schooljaar 2021-2022

Start schooljaar 2021-2022

Vandaag openen we de deuren van onze Octantscholen weer. We zijn heel blij dat we de leerlingen weer mogen ontvangen na deze zomervakantie. We hopen dat u een plezierige vakantieperiode hebt gehad. 
 
We informeren u graag over de ontwikkelingen op de scholen rondom het coronavirus. Na de persconferentie op 13 augustus jl. is een vernieuwd protocol beschikbaar gesteld voor het primair onderwijs met daarin handvatten om de landelijke maatregelen op school toe te kunnen passen. 

Lees meer
Nieuwe directeur-bestuurder voor Octant

Nieuwe directeur-bestuurder voor Octant

Octant heeft Harry Bosma als nieuwe directeur-bestuurder aangetrokken. Hij is de vervanger voor de eind mei 2021 vertrokken directeur-bestuurder Reinoud de Vries. Bosma begint op 1 oktober 2021 officieel bij Octant, organisatie voor christelijk primair onderwijs in Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw en Ypenburg (Den Haag)​. Op dit moment is hij directeur bij een organisatie die gericht is op zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

“Bosma is een energieke, sympathieke en zeer ervaren ​bestuurder. ​Wij hechten grote waarde aan zijn motivatie om de overstap naar het onderwijs te maken en de frisse blik die ervaring in een andere sector meebrengt” aldus Marco Boender, voorzitter van de Raad van Beheer. De Raad verwacht met hem Octant verder te kunnen uitbouwen.

Lees meer
Zomervakantie Bestuursbureau

Zomervakantie Bestuursbureau

Het bestuursbureau is gesloten van donderdag 22 juli tot en met vrijdag 20 augustus 2021.

Vanaf maandag 23 augustus zijn we weer telefonisch bereikbaar. 

Een fijne zomer en tot in het nieuwe schooljaar.

Lees meer
Overlijdensbericht Irene Soullié

Overlijdensbericht Irene Soullié

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega Irene Soullié. Zij was werkzaam als leerkracht op Octantschool Fontein. Wij verliezen een zeer gewaardeerde collega die in haar werk een voorbeeld voor velen was. 

Klik hier voor het condoleanceregister.

Lees meer
Octant en het Nationaal Programma Onderwijs (NPO); een inkijkje

Octant en het Nationaal Programma Onderwijs (NPO); een inkijkje

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een steunprogramma opgezet door de overheid voor zowel het inhalen van leervertragingen als het verder ontwikkelen van het onderwijs. Reinoud de Vries (voormalig bestuurder Octant) en Bianca Andeweg (voorzitter Taskforce Onderwijskwaliteit) vertellen hoe Octant dit steunprogramma structureel een plek geeft binnen alle scholen. 

Reinoud: “Als schoolbestuur heb je twee keuzes. Een afwachtende houding aannemen of kiezen voor eigen regie. Ik ga voor het laatste. Wij hebben ons in een vroeg stadium al gerealiseerd dat we moesten nadenken over dit vraagstuk. Wij zien het NPO als een hulpmiddel om ons verder te brengen bij de realisatie van onze doelen. Ons mission statement zegt het al “samen bereik je meer” en met deze gedachte is de Taskforce Onderwijskwaliteit ontstaan.” Bianca: “Wij gaan uit van kracht en hebben bewust gekozen voor een positieve insteek. We praten niet over leerachterstanden, wij praten over het verbeteren van de onderwijskwaliteit en eventuele leervertraging.” 

Lees meer
Vacatures bij Octant

Vacatures bij Octant

Wij zijn op zoek naar collega's! Of je nu een ervaren leerkracht bent of net je pabo diploma binnen hebt, we komen graag met jou in contact. Werken bij Octant heeft veel voordelen. Om er een paar op te noemen:

  • Jij wordt gezien! Dat is mogelijk omdat we een middelgrote organisatie zijn.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Onze huisacademie, de "Octant Academie" heeft een mooi aanbod voor jou voor training en bijscholing.
  • Je krijgt op elke Octantschool een goede introductie aangeboden en ben je een startende leraar, dan ontvang je daarnaast een gedegen inductieprogramma.

Benieuwd welke vacatures er op dit moment zijn? Kijk dan op: www.octant.nl/vacatures voor het overzicht. Je ziet dan ook hoe je meteen kunt reageren.

 

Lees meer
Octantschool Fontein op weg naar een kindcentrum

Octantschool Fontein op weg naar een kindcentrum

Op donderdag 27 mei hebben Reinoud de Vries, directeur-bestuurder Octant en Tineke Onink, bestuurder Stichting Rijswijkse Kinderopvang met de ondertekening van een intentieverklaring hun samenwerking voor de start van een integraal kindcentrum officieel bekendgemaakt. Het kindcentrum wordt het eerste kindcentrum in de Haagse wijk Ypenburg. De ondertekening vond plaats op Octantschool Fontein.

Lees meer
Vertrek directeur-bestuurder Reinoud de Vries

Vertrek directeur-bestuurder Reinoud de Vries

Brief van de Raad van Beheer:

Hierbij informeer ik u over het vertrek van onze directeur-bestuurder Reinoud de Vries. Reinoud heeft per 1 juni 2021 een mooie volgende uitdaging gevonden bij OZHW, een onderwijsorganisatie voor basis- en voortgezet onderwijs in Barendrecht. 
Tijdens zijn 10-jarige periode als bestuurder is Octant op alle mogelijke manieren gegroeid en geprofessionaliseerd. Daar zijn we hem enorm dankbaar voor.
We wensen hem uiteraard alle succes in zijn nieuwe functie.

Lees meer
Digitale Open Week bij Octant

Digitale Open Week bij Octant

Octantscholen gaan (digitaal) open 

Voor ouders is het in deze coronatijd lastig om een goed beeld van een basisschool voor hun kind te krijgen. Door het coronavirus kunnen scholen niet of beperkt de deuren openen om binnen te kunnen kijken en sfeer te laten proeven. Om toch in deze behoefte te kunnen voorzien, organiseert Octant een Digitale Open Week van 12 – 16 april 2021. 

Lees meer
Kinderen vrij op  1 april 2021

Kinderen vrij op 1 april 2021

Op donderdag 1 april 2021 zijn de kinderen van alle Octantscholen vrij vanwege een studiedag voor de medewerkers van Octant. Daarna is het Goede Vrijdag en Pasen. We wensen u fijne dagen!

Lees meer
Online Open Huis op Octant Kindcentrum Regenboog

Online Open Huis op Octant Kindcentrum Regenboog

Op donderdag 11 maart 2021 van 19.30-20.30 uur organiseert Octant Kindcentrum Regenboog een Online Open Huis. Bent u in Nootdorp op zoek naar een warme, fijne plek voor uw kind? Dan is dit dé gelegenheid om digitaal een kijkje te nemen. 

Wilt u zich aanmelden voor het Open Huis? Stuur dan een mailtje naar info.kindcentrumregenboog@octant.nl. U ontvangt een digitale link om mee in te loggen.

Lees verder voor meer informatie over de invulling van de avond.

 

Lees meer
Heropening scholen op 8 februari 2021

Heropening scholen op 8 februari 2021

We gaan weer open! Ook wij zijn blij dat we op 8 februari a.s. de kinderen op de scholen weer terug mogen zien.

In de afgelopen periode hebben we samen met u ‘onderwijs op afstand’ zo goed mogelijk vorm en inhoud gegeven en daar zijn we u heel dankbaar voor. Er is met veel inzet en verantwoordelijkheidsgevoel gewerkt. Nu alles gelukkig weer wat ‘normaler’ wordt, gaan we op school op dezelfde voet verder. Wij geven de kinderen de hulp en ondersteuning die ze nodig hebben. Daar mag u op vertrouwen.

Lees meer
We maken er wat van!

We maken er wat van!

Het jaar 2021 lijkt door te gaan zoals 2020 is geëindigd. Opnieuw "onderwijs op afstand". Mag 2021 het jaar zijn van een nieuw begin. We wensen u het allerbeste toe.

De scholen zijn vanwege de door de regering ingestelde ‘lockdown-maatregelen’ gesloten. Tot 18 januari is het bestuursbureau bereikbaar via email en telefoon op maandag tot en met donderdag.

 

Lees meer
Kerstvakantie bestuursbureau

Kerstvakantie bestuursbureau

Vanwege de kerstvakantie is het bestuursbureau gesloten van vrijdag 18 december 2020 tot en met vrijdag 2 januari 2021. Het bestuursbureau is vanaf 4 januari 2021 telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag.

We wensen u, ondanks de omstandigheden, fijne feestdagen en een goede gezondheid. 

Lees meer
Brief aan alle ouders/verzorgers van onze leerlingen

Brief aan alle ouders/verzorgers van onze leerlingen

We staan aan het begin van een feestperiode. Onze leerlingen kijken er naar uit om samen het Sinterklaasfeest te vieren. En verderop in december ook het Kerstfeest.

Het zal dit jaar alleen allemaal wat anders gaan verlopen dan dat u van ons gewend bent. Door Covid-19 kunnen we u als ouder of verzorger minder bij de feesten betrekken dan we eigenlijk zouden willen. Zo zal Sinterklaas op het schoolplein niet groots worden verwelkomd en kerstactiviteiten, die in het verleden met ouders plaatsvonden, gaan dit jaar helaas niet door. 
Juist de verbinding met u als ouder of verzorger vinden we van groot belang. U laat ons geregeld weten dat u de ‘normale’ verbinding met de school, met de groep van uw kind, met de meester of de juf soms mist. Gelukkig zie ik onze scholen initiatieven bedenken om toch dat contact, wat we zo belangrijk vinden, met u te onderhouden. Mocht u hiervoor nog andere suggesties hebben? We houden ons van harte aanbevolen!

Lees meer
Koos de vuilnisman op bezoek bij Octant Kindcentrum Regenboog in Nootdorp 

Koos de vuilnisman op bezoek bij Octant Kindcentrum Regenboog in Nootdorp 

‘Koos de Vuilnisman’ was op 6 november jl. voor de tweede keer op Kindcentrum Regenboog in groep 6 aanwezig. Na de bekendmaking op de dag van de duurzaamheid om mee te doen aan het ECO-school programma vorige maand, kwam hij langs om de kinderen een les te geven over afval scheiden. 

Lees meer
Octant werkt met Schoolkassa

Octant werkt met Schoolkassa

Sinds kort werkt Octant met Parnassys Schoolkassa; een betaalsysteem dat ouders in staat stelt heel eenvoudig met iDeal te betalen voor bijvoorbeeld de vrijwillige ouderbijdrage, overblijfbijdrage of schoolreisjes. Het grote voordeel voor ouders zit ’m in het betaalgemak. Met slechts enkele klikken is de rekening voldaan. Voor de scholen scheelt het een enorme administratie en papierwerk.

Lees meer
Opening Kindcentrum Regenboog feestelijk verlopen 

Opening Kindcentrum Regenboog feestelijk verlopen 

Donderdag 29 oktober 2020 opende Kindcentrum Regenboog officieel het laatste onderdeel dat het Kindcentrum compleet maakt, namelijk het Kinderdagverblijf Klauterbeer van SkippyPePijN. Ondanks de coronaperikelen toch een feestelijk moment in aanwezigheid van wethouder Peter Hennevanger. 

Lees meer
Octant gaat voor duurzaam

Octant gaat voor duurzaam

Vrijdag 9 oktober jl. was de 'Dag van de Duurzaamheid'. Voor Kindcentrum Regenboog (Nootdorp) en Octantschool Zonnestraal (Ypenburg) dé gelegenheid om aandacht te schenken aan dit onderwerp, aangezien ‘Duurzaam Samen” één van kernwaarden van Octant is en “Duurzaam onderwijs” één van de vier ambities. Kindcentrum Regenboog maakte bekend dat zij mee gaan doen aan het programma van ECO-schools. Zonnestraal is al eerder begonnen met deelname aan het programma. ECO-schools stimuleert kinderen tot duurzaam denken en doen.  

Lees meer
Kindcentrum Regenboog; samen klaar voor de toekomst!   

Kindcentrum Regenboog; samen klaar voor de toekomst!   

Kindcentrum Regenboog in Nootdorp is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen ontdekken, experimenteren, leren en plezier maken. Een unieke samenwerking tussen onderwijs en opvang. Vol trots spreken Directeur-bestuurder Simone de Jonge van Kinderopvang SkippyPePijN en Directeur-bestuurder Reinoud de Vries van Octant over Kindcentrum Regenboog en het geopende kinderdagverblijf Klauterbeer als onderdeel van het kindcentrum. Beide organisaties hebben hard en met passie gewerkt om dit unieke kindcentrum te kunnen realiseren. De ambities gaan verder; ze vertellen ook over hun gezamenlijke visie voor de toekomst.  

Lees meer
Dag van de Leraar 2020

Dag van de Leraar 2020

De 'dag van de leraar' is de 'dag van het onderwijs'. Deze dag is voor iedereen die in het onderwijs werkt. Dank aan alle collega's die onderdeel willen zijn van Octant en hun veerkracht laten zien.

 

Lees meer
Octantschool Zonnestraal doet mee aan de Dag van de Duurzaamheid

Octantschool Zonnestraal doet mee aan de Dag van de Duurzaamheid

Op vrijdag 9 oktober 2020 is de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs. Op die dag organiseert Octantschool Zonnestraal verschillende activiteiten die bijdragen aan de bewustwording van een duurzame wereld. Het onderwerp past bij één van de ambities van Octant: duurzaam onderwijs.

Lees meer
Geslaagden bij Octant

Geslaagden bij Octant

Het is feest! Wendy, de allereerste zij-instromer van Octant heeft het zij-instroomtraject met goed gevolg afgerond. Ook Annemieke (midden) heeft na haar stage bij ons onlangs haar PABO-diploma gehaald. Schoolopleider Amanda (links) heeft hen begeleid op Octant sbo Prinsenhof.

Lees meer
Leerkrachten in spe kijken mee op basisschool

Leerkrachten in spe kijken mee op basisschool

(Bron Pool West)

Uniek kijkje in de klas

Op Octantschool Fontein keken donderdag 25 juni elf potentiële leerkrachten mee met de les. Zij werden virtueel welkom geheten door leerkracht Nadine Ramp. Zij gaf les aan groep 3 en gaf via een videoverbinding de geïnteresseerden een kijkje in haar klas.

“Vanaf 11.00 uur heb ik een paar uurtjes via Microsoft Teams deel mogen nemen aan deze digitale stage”, vertelt Adrienne Kapaan uit Nootdorp na afloop. Na een loopbaan als facilitair specialist binnen de zakelijke dienstverlening heeft zij al zo goed als zeker besloten om te gaan omscholen naar het basisonderwijs via pabo Inholland in Den Haag. “Ik heb al een aardig idee van wat het beroep en de studie inhouden. Maar ik vind het nog wel waardevol om op deze manier zomaar een dag in groep 3 te kunnen meemaken”. 

Lees meer
Opening scholen per 8 juni

Opening scholen per 8 juni

De heropening van de Octantscholen na de meivakantie is buitengewoon goed verlopen. Een groot compliment aan de medewerkers in de scholen die dit mogelijk hebben gemaakt. Na ‘onderwijs op afstand’ en ‘scholen gedeeltelijk weer open’ gaan we vanaf vandaag een derde en nieuwe fase in. De scholen gaan helemaal open. Spannend voor u als ouder én voor de scholen zelf. 
Maar we zijn ook blij met dit besluit. Zeker voor de kinderen die nu weer allemaal tegelijk en de hele dag weer naar school kunnen. 

Lees meer
Vernieuwde vacaturepagina

Vernieuwde vacaturepagina

Heb je 'm al gezien, onze vernieuwde vacaturepagina?

Alle vacatures worden nu overzichtelijk onder elkaar weergegeven en zijn te downloaden voor eigen gebruik. 
Lees hier ook alles over werken in de flexpool van Octant, hoe je voor ons kunt werken via Pool West en hoe je kunt overstappen naar het onderwijs.

Lees meer
Nieuwbouw voor Octantschool Schatkaart

Nieuwbouw voor Octantschool Schatkaart

Octantschool Schatkaart verhuist in de nabije toekomst niet naar de locatie van De Josephschool, maar krijgt nieuwbouw op de huidige locatie en zal samen met BSO/peuteropvang De Wombat een kindcentrum gaan vormen. Dit voorgenomen besluit van het College van burgemeester en wethouders is mede ingegeven door de snelle groei van het leerlingaantal van Schatkaart. Op de locatie van de Josephschool is te weinig ruimte voor nieuwbouw.

Lees meer
Octant Academie is online

Octant Academie is online

In deze coronatijd ook weer eens goed nieuws, want de Octant Academie heeft een eigen webpagina! De afgelopen maanden is hard gewerkt om het aanbod van de Octant Academie duidelijk zichtbaar in beeld te brengen, met als resultaat: www.octant.nl/academie. Hier vind je alle informatie over de verschillende professionaliseringsactiviteiten en schrijf je je bovendien eenvoudig in voor een training, workshop of masterclass.

Lees meer
Octant doet mee met FlowerBoostChallenge

Octant doet mee met FlowerBoostChallenge

SkippyPePijN, Triodus en Up kinderopvang werden afgelopen dinsdag verrast met orchideeën. Medewerkers van onderwijsorganisatie Octant ontvingen eerder zelf planten en werden daarna ook uitgedaagd om mee te doen met de FlowerBoostChallenge.
De #FlowerBoostChallenge is in het leven geroepen om de Nederlandse sierteeltsector een steuntje in de rug te geven. Zij hebben het op dit moment best zwaar. Op social media komen allerlei steunbetuigingen aan de sector met #flowerboostchallenge voorbij.

Lees meer
Samenwerkingsinitiatief: Onderwijs op afstand in Pijnacker

Samenwerkingsinitiatief: Onderwijs op afstand in Pijnacker

Schoolbesturen Octant, SKOP en kinderopvang SkippyPePijN slaan in het gebied Pijnacker-centrum en Pijnacker-Noord de handen ineen! Vanaf maandag 23 maart werken de drie organisaties samen om de opvang en het thuisonderwijs voor kinderen van ouders in vitale en cruciale functies te regelen. Dit initiatief geldt voor de Octantscholen Beatrix en Schatkaart en voor SKOP de Josephschool en Johannesschool. 

Lees meer
BSO Brandberen geopend in Octant Kindcentrum Regenboog

BSO Brandberen geopend in Octant Kindcentrum Regenboog

Bij Octant Kindcentrum Regenboog komen steeds meer diensten onder één dak te zitten. Vorige week is de buitenschoolse opvang van SkippyPePijN voor de bovenbouw geopend in de school. De opening verliep feestelijk. De kinderen van de BSO mochten het lint doorknippen en konden meteen naar de nieuw ingerichte ruimte waar ze muzikale workshops volgden.

Lees meer
Protocol Coronavirus

Protocol Coronavirus

15 maart 2020 In vervolg op eerdere berichtgeving vanuit de school van uw kind(eren), informeren wij u verder over de manier waarop alle Octantscholen omgaan met de huidige situatie rondom het coronavirus Wij volgen de ontwikkelingen van dag tot dag nauwgezet. De lijn daarbij is steeds geweest dat we adviezen van de regionale GGD en het RIVM opvolgden én uitvoerden. De scholen bleven open. Nu echter is besloten dat alle scholen hun deuren moeten sluiten, zijn ook alle Octantscholen met ingang van morgen voor de komende drie weken tot en met 6 april gesloten. Wij ontvangen graag de kinderen die ouders hebben met een vitaal beroep (overzicht vitale beroepen) en geen opvang kunnen regelen. Ook kinderen met ouders die in het onderwijs werkzaam zijn, blijven bij ons welkom. U kunt uw kind(-eren) per dag aanmelden via Schoudercom (Ackerweide) en Parro (overige Octantscholen). Morgen zullen wij overleg hebben met de medezeggenschapsraden over de ontstane situatie. 

Verder zijn we plannen aan het ontwikkelen om het digitaal onderwijs mogelijk te maken. Onze scholen blijven onderwijs aanbieden! U zult daarover in de komende week nader bericht ontvangen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de groep 8 leerlingen die zich straks over de eindtoets moeten gaan buigen. Het streven is dit uiterlijk woensdag a.s. van start te laten gaan.

Lees meer
Octant Kindcentrum Regenboog krijgt nieuwe schooltijden

Octant Kindcentrum Regenboog krijgt nieuwe schooltijden

Octant Kindcentrum Regenboog gaat per nieuwe schooljaar 2021-2021 over op het 5 gelijke dagen model. Kortgezegd houdt dit in dat kinderen elke dag op dezelfde tijd van en naar school gaan tijdens hun 8-jarige basisschoolperiode.  

Ouders van het Kindcentrum zijn vooraf gevraagd om te stemmen over het 5 gelijke dagen model. Er was sprake van een grote stemmingsopkomst. Maar liefst 78% van de ouders stemden vóór de nieuwe schooltijden.  

Foto: MR tijdens het tellen van de stemmen

Lees meer
Primeur bij Octant: Zonnestraal wordt eco-school

Primeur bij Octant: Zonnestraal wordt eco-school

Vanaf begin februari neemt Octantschool Zonnestraal officieel deel aan het Eco-schools programma. Eco-schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen. Na twee jaar kan de school het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag.

Het was een feestje in de aula. De intentieverklaring werd niet alleen getekend door leerlingen, maar ook door schooldirecteur Michel Fransen en directeur-bestuurder Reinoud de Vries. Het feestje werd versterkt door een optreden van de Octant (onderwijs)robot Techie. 

Lees meer
Investeer in het onderwijs, investeer in de toekomst

Investeer in het onderwijs, investeer in de toekomst

Triangel in Delfgauw, een van onze Octantscholen is tijdens de stakingsdagen niet dicht. Zij laten lessen verzorgen door ouders en medewerkers van het bestuursbureau. Zo maken zij duidelijk wat er gebeurt wanneer er geen leraren zijn. Dat ouders dit ook begrijpen, blijkt wel uit de grote belangstelling om mee te doen. John Körfer, een ouder op school ontwierp een speciale cartoon die in heel Delfgauw werd opgehangen en uitnodigde tot gesprekken.

Ook andere Octantscholen hebben acties bedacht. Zo laat Ackerweide lessen verzorgen door leerlingen uit de bovenbouw. Andere Octantscholen hebben ervoor gekozen om dicht te zijn en zo een krachtig signaal af te geven.

Lees meer
Octantschool Schatkaart sluit bouwperiode af en is klaar voor de toekomst

Octantschool Schatkaart sluit bouwperiode af en is klaar voor de toekomst

Een nieuw schoolconcept implementeren, op Octantschool Schatkaart is daar de afgelopen jaren hard aan gewerkt. In april 2019 resulteerden de inspanningen al in het verwelkomen van de 100e leerling. Onlangs vierden ouders, leerlingen en leerkrachten van de school de start van de nieuwe fase met een winterfeest op Schatkaart.

Na de komst van de nieuwe directeur in 2017 ging het hard. Directeur Anouk Veuger ging de samenwerking aan met Kunskapsskolan Nederland, een organisatie die basisscholen en middelbare scholen helpt hun eigen ambitie naar gepersonaliseerd onderwijs te realiseren.

Lees meer
Octantschool Triangel haalt geld op voor Mommaluv

Octantschool Triangel haalt geld op voor Mommaluv

Octantschool Triangel in Delfgauw helpt moeders in ontwikkelingslanden. Het team van Triangel voerde met kerst de musical @DESTAL op voor leerlingen, ouders en belangstellenden. Daarvoor vroegen zij een vrijwillige bijdrage voor MommaLuv. Afgelopen week werd bekend gemaakt wat er met de opbrengst gedaan is.

Lees meer
De website van Talentum Haagland is in de lucht

De website van Talentum Haagland is in de lucht

Talentum Haagland is een samenwerkingsverband tussen Octant, SCO Delft, PCPO Westland en Hogeschool Inholland voor het gezamenlijk opleiden en professionaliseren van het onderwijs. De behoefte aan een gezamenlijk platform werd steeds groter. Dit resulteerde in een gloednieuwe website waarop iedereen bruikbare informatie kan vinden die de reis naar het onderwijs wil maken. Neem ook een kijkje op: www.talentumhaagland.nl

Lees meer
Schatkaart Winterfeest

Schatkaart Winterfeest

Op vrijdag 10 januari 2020 organiseert Octantschool Schatkaart een winterfeest.De afgelopen jaren is hard gewerkt om een nieuw schoolconcept te implementeren. Het was de zogenoemde "bouwperiode" van Schatkaart. En met succes, want 2,5 jaar bouwen heeft geresulteerd in bijna een verdubbeling van het aantal leerlingen.

Lees meer
Activiteiten op Kindcentrum Regenboog

Activiteiten op Kindcentrum Regenboog

Speciaal voor alle peuters uit de buurt in Nootdorp organiseert Octant Kindcentrum Regenboog de komende periode verschillende activiteiten.

Lees meer
Japans bezoek op Octant sbo Prinsenhof in Pijnacker

Japans bezoek op Octant sbo Prinsenhof in Pijnacker

Octant sbo Prinsenhof was onlangs het voorbeeld voor een groep leerkrachten uit Japan. Zij waren op werkbezoek om te zien en te ervaren hoe het kind en de leerkracht centraal staan in het onderwijs in Nederland, in tegenstelling tot hoe in Japan wordt lesgegeven.

Lees meer
Schatkaart wint uitje naar Space Expo in Noordwijk

Schatkaart wint uitje naar Space Expo in Noordwijk

Groep 5/6 van Octantschool Schatkaart in Pijnacker heeft samen met alle groepen 6 van de andere Octantscholen, in aanloop naar het Weekend van de Wetenschap begin oktober, meegedaan aan de Escape-Challenge-Box van Octant.

In de Escape-Challenge-Box zaten allemaal opdrachten en door creatief te zijn en samen te werken konden de leerlingen een code kraken om de box te openen en zo een snelle tijd neer te zetten.

Lees meer
Octantschool Ackerweide viert 20-jarig jubileum

Octantschool Ackerweide viert 20-jarig jubileum

Wat 20 jaar geleden begon als een kleine school in een pas gebouwde wijk, is nu uitgegroeid tot een levendige school. Een school waar leerlingen, leerkrachten en ouders elke dag met veel plezier komen en leerlingen door ontwikkelingsgericht onderwijs leren over de wereld om hen heen.

Octantschool Ackerweide vierde haar 20-jarig jubileum 2 dagen lang op een uitbundige manier. Directeur Robin van Eekert opende het feest en heette alle kinderen, ouders en belangstellenden welkom. Wethouder Peter Hennevanger woonde het feest ook bij. “Ik wou dat ik weer 8 jaar was, dan kon ik lekker meedoen met dansen!”, antwoordde hij op de vraag wat hij ervan vond. 

Lees meer
Winnaar Escape-Challenge-Box

Winnaar Escape-Challenge-Box

In aanloop naar het Weekend van de Wetenschap is door de groepen 6 van alle Octantscholen een challenge gespeeld. De kinderen kregen een Escape-Challenge-Box in de klas met allemaal opdrachten. Door goed samen te werken en de vragen te beantwoorden konden de kinderen een code kraken. Die code was nodig om de robot in beweging te krijgen en de kluis te openen. 

Groep 5/6 van Octantschool Schatkaart heeft de snelste tijd neergezet. Zij winnen een uitje naar Space Expo in Noordwijk.

Van harte gefeliciteerd groep 5/6!

 

Lees meer
Open brief aan de ouders van onze scholen over het lerarentekort

Open brief aan de ouders van onze scholen over het lerarentekort

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Dit nieuwe schooljaar is alweer twee maanden oud. Onze scholen waren in de afgelopen weken gewoon open en er werd lesgegeven. Helaas was dit niet vanzelfsprekend. Er is sprake van te weinig juffen en meesters en dit lerarentekort groeit nog steeds. 

Daar hebben wij allemaal last van: kinderen, ouders, schooldirecties… en de leerkrachten zelf misschien nog wel het meest. Daarom stuur ik u als schoolbestuur deze brief. Ik wil u laten weten wat de Octantscholen en het schoolbestuur doen om ondanks het tekort aan leraren alle kinderen zo goed mogelijk onderwijs te geven. Ik wil u ook informeren wat wij doen om het tekort tegen te gaan. En ik vraag uw steun.

Lees meer
Het nieuwe schooljaar is gestart!

Het nieuwe schooljaar is gestart!

We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe schooljaar!
Tijdens de zomerperiode is Kindcentrum Regenboog verhuisd naar de Sytwinde en hebben XperiO en TechniO (het technieklokaal) van Ackerweide een vermelding op de buitengevel gekregen. 

U bent van harte welkom om op onze locaties.


 

Lees meer
Vakantieperiode Bestuursbureau

Vakantieperiode Bestuursbureau

Het bestuursbureau is gesloten van donderdag 25 juli tot en met vrijdag 23 augustus 2019.

Een fijne zomer en tot in het nieuwe schooljaar.

Lees meer
Vernieuwde samenstelling Raad van beheer Octant

Vernieuwde samenstelling Raad van beheer Octant

Marco Boender (zie foto) is de nieuwe voorzitter van de Raad van beheer. Hij kreeg op 8 juli de voorzittershamer overhandigd van Johan van Hagen. Marco Boender is sinds 2014 lid van de raad. Met de woorden ‘opvolgbaar, maar niet navolgbaar’ bedankte hij de voormalige voorzitter voor wat hij voor Octant in de afgelopen tien jaar heeft gedaan. Johan is 6 jaar voorzitter geweest.

Nieuw lid
Als nieuw lid van de Raad van beheer is Jessica van Ruitenburg benoemd. Zij heeft als aandachtsportefeuille kinderopvang. Zij volgt niemand op. Met Jessica is de raad uitgebreid naar in totaal 6 leden.

Lees meer
Openbaar onderwijs: de toekomst van Nederland?

Openbaar onderwijs: de toekomst van Nederland?

Reinoud de Vries is directeur-bestuurder van Octant, scholengroep voor primair onderwijs. Zijn oproep: laat politiek Den Haag vooral haar gezonde verstand gebruiken als het aankomt op bijzonder onderwijs.

Een bijdrage in de column Op Adem van Verus.

Lees meer
Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018

Het onderwijsjaar 2018 in Nederland is een onrustig jaar geweest waarin het al jaren toenemende lerarentekort een zorgwekkend niveau heeft bereikt en leraren primair onderwijs in actie zijn gekomen voor betere arbeidvoorwaarden en een lagere werkdruk. Ook binnen Octant is deze onrust merkbaar geweest en heeft een aantal wijzigingen plaatsgevonden binnen de directies van onze scholen. Desondanks geeft dit jaarverslag een overwegend positief beeld. En groei speelt daarin een belangrijke rol. 

Lees 'm hier: jaarverslag 2018

 

Lees meer
Onderwijsconcept Octantschool Schatkaart slaat aan

Onderwijsconcept Octantschool Schatkaart slaat aan

Sinds twee jaar wordt op Octantschool Schatkaart het onderwijsconcept van Kunskapsskolan gevoerd en mét resultaat. Steeds meer ouders en kinderen ontdekken dit concept. Afgelopen week verwelkomde directeur Anouk Veuger de 100leerling.

In twee jaar tijd is het aantal leerlingen op de school met 60% gegroeid. Die groei heeft voornamelijk in de kleuterklassen plaatsgevonden. Dat was op Octantschool Schatkaart een feestje waard.

Gepersonaliseerd leren in de praktijk
Schatkaart biedt onderwijs dat zo dicht mogelijk aansluit bij de persoonlijke manier van leren. Om dat te kunnen doen, wordt steeds meer de instructie vanuit leerdoelen gegeven. Kinderen die de instructie nodig hebben, sluiten aan. Andere kinderen werken op dat moment aan hun eigen leerplan en verwerken leerstof met behulp van moderne digitale middelen op de tablet. De apps geven de leerkracht terugkoppeling op de persoonlijke leerlijn van een kind en de leerkracht speelt daarop in.  

Kunskapsskolan Nederland
Het onderwijs start vanuit de kracht en ambitie van iedere leerling. Octantschool Schatkaart en Kunskapsskolan Nederland werken samen om gepersonaliseerd leren vorm te geven. Deze manier van leren heeft zich in Zweden al breed bewezen en wordt nu ook in Nederland steeds meer toegepast, met succes. 

Lees meer
Nieuwbouw voor Octant Kindcentrum Regenboog

Nieuwbouw voor Octant Kindcentrum Regenboog

Kindcentrum Regenboog krijgt nieuwbouw. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels gestart! In 2022 moet er een geheel nieuw gebouw staan. Onderwijs en kinderopvang samen onder één dak. De samenwerkende partners, Octant (Regenboog) en SkippyPepijN (locatie Klauterbeer), zijn erg blij met het nieuwe gebouw dat (waarschijnlijk) gerealiseerd zal worden tegenover de huidige hoofdlocatie van het kindcentrum.

Lees meer
Professionele pauze

Professionele pauze

Heeft u 20 maart al in uw agenda gezet? Dan zijn de leerlingen van alle Octantscholen vrij in verband met de Professionele Pauze; de studiedag voor alle medewerkers van Octant.

Lees meer
Verwachtingsvol onderwijs

Verwachtingsvol onderwijs

Soms heb je spijt. Spijt van een beslissing die je hebt genomen. Ik had als werkgever misschien beter niet kunnen instemmen met de laatste cao. Natuurlijk ben ik blij met die 270 miljoen euro extra om een eerste stap te zetten voor het dichten van de loonkloof met de collega's in het voorgezet onderwijs. Ook al is dat nog niet genoeg.

Lees meer
Geslaagde lokale samenwerking Octant en Albert Heijn Ackershof

Geslaagde lokale samenwerking Octant en Albert Heijn Ackershof

Drukbezochte kerstsupermarkt voor medewerkers Octant.

Lees meer
SBO Prinsenhof

SBO Prinsenhof

Octantschool Prinsenhof is een christelijke school voor speciaal basisonderwijs. We verzorgen speciaal onderwijs voor kinderen in Pijnacker en heeft een regiofunctie. Op onze school komt ieder kind in een veilige leeromgeving tot zijn of haar recht. Het enthousiaste team helpt kinderen om uitdagingen aan te durven gaan. Zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en na hun basisschooltijd optimaal voorbereid zijn op hun toekomst.

Lees meer