Nieuws

Drukbezocht XperiO ontdeklab tijdens Weekend van de Wetenschap  

03-10-2022 | 11:46

Het eerste weekend van oktober stond in het teken van Wetenschap en Technologie. Zaterdag werden de deuren van één van de twee XperiO ontdeklabs van Octant geopend voor een kijkje achter de schermen.  Met het thema “Ontdek en doe het lekker zelf” kon men rekenen op een leuk en leerzaam dagje uit. 
 
Het is het vierde jaar dat Octant deelnam aan het landelijk georganiseerde Weekend van de Wetenschap. Bezoekers namen in het XperiO ontdeklab (locatie Octantschool Ackerweide) deel aan verschillende activiteiten. Het XperiO werd drukbezocht; bezoekers kwamen niet alleen uit Pijnacker-Nootdorp, maar ook vanuit steden als Leiden, Den Haag en Vlaardingen. 
 
Kijkje achter de schermen 
Jong en oud kon kennismaken met allerlei verschillende robots, technieken en apps die gebruikt worden tijdens de lessen in het XperiO. Er werden workshops gegeven over de werking van tandwielen en het bouwen van je eigen robot. Kinderen reden rond in zelfgemaakte voertuigen en uiteraard ontbrak Techie, de onderwijsrobot, ook dit jaar niet. De activiteiten werden begeleid door kinderen en medewerkers van verschillende Octantscholen.  
 
Pijler Wetenschap en Technologie 
Leerlingen van alle Octantscholen bezoeken regelmatig de XperiO’s in Pijnacker en Ypenburg en leren zo van alles over 21e eeuwse vaardigheden.  
 

Fotocredits: 123 schoolfotografie

Bekijk hier de sfeerimpressie van het Weekend van de Wetenschap 2022 in het XperiO ontdeklab.

XperiO tandwielen
Techie
greenscreenbox