Octant Academie

Octant professionaliseringsweek

Herken je dit? Je gaat vol enthousiasme naar een cursus, leert heel veel, gaat er direct mee aan de slag in de praktijk en dan komen de vragen. Doe ik dit wel goed? Hoe kan ik dit ook aanpakken? Heb ik dat nou goed begrepen? Klopt het dat? 

Eigenlijk begint dan pas het professionaliseren echt. Je voelt je bewust onbekwaam en zou heel graag antwoord op je vragen willen. Gewoon even met iemand vanuit dezelfde theorie van gedachten willen wisselen en ervaringen delen. 

Die ruimte bieden we je in de professionaliseringsweek.

Het is ons gelukt om twaalf interessante onderwerpen aan te kunnen bieden. Jij maakt een keuze uit het aanbod hieronder. Veel plezier met het uitkiezen van een geschikte training, workshop of zelfs theatervoorstelling en graag tot ziens tijdens de professionaliseringsweek!

Octant professionaliseringsweek
Oudergesprekken die werken!

Oudergesprekken die werken!

Je wilt het welbevinden van het kind bespreekbaar maken met de ouders. Er valt je namelijk iets op aan een leerling in jouw klas; een opvallende uitspraak, een vermoeden van een gedragsstoornis, zorg over de gezondheid van het kind, iets wat het kind vertelt over de thuissituatie wat je aan het denken zet. Soms is het jouw onderbuikgevoel wat maakt dat je een zorg hebt ten aanzien van het kind. Je wilt dit tijdig doen, maar hoe ga je effectief in gesprek met ouders over iets dat niet heel concreet of tastbaar lijkt? 

Meer info
Hoe werkt groepsvorming in de klas?

Hoe werkt groepsvorming in de klas?

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Inmiddels zit het eerste gedeelte van het schooljaar er al weer op. Welke fasen doorloop je als groep? Hoe creëer je een goede basis voor een jaar lang plezier in de klas? Deze training geeft je inzicht en ingrediënten voor een goed pedagogisch klimaat in de groep.

Meer info
Bewegend leren - groep 1 t/m 4

Bewegend leren - groep 1 t/m 4

Bewegend Leren… we hebben er allemaal wel eens over gehoord, passen het ook allemaal wel eens toe in de klas, maar waarvoor doen we het eigenlijk? Het is meer dan alleen maar een rondje rennen op het plein. In deze Masterclass krijg je nieuwe theorie aangereikt en daarna ga je met Octantcollega's in gesprek. Je wisselt je nieuwe inzichten uit en je eigen ervaring met bewegend leren tot nu toe. Ben jij vanuit jouw functie betrokken bij kinderen van groep 1 t/m 4, dan is deze Masterclass echt iets voor jou!

Meer info
Stap in de wereld van het hoogbegaafde kind

Stap in de wereld van het hoogbegaafde kind

Wil jij graag met collega’s in gesprek over (hoog)begaafdheid? Wil jij bespreken hoe je (hoog)begaafdheid en een ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen kunt herkennen? Wil jij weten wat de zichtbare en onzichtbare zijnskenmerken van een (hoog)begaafde leerling zijn? En wil jij het (hoog)begaafde kind in jouw school tot zijn recht laten komen? Dan is deze theatervoorstelling écht iets voor jou! 

Meer info
Bewegend leren - groep 5 t/m 8

Bewegend leren - groep 5 t/m 8

Bewegend Leren… we hebben er allemaal wel eens over gehoord, passen het ook allemaal wel eens toe in de klas, maar waarvoor doen we het eigenlijk? Het is meer dan alleen maar een rondje rennen op het plein. In een Masterclass krijg je nieuwe theorie aangereikt en daarna ga je met Octantcollega's in gesprek. Je wisselt je nieuwe inzichten uit en je eigen ervaring met bewegend leren tot nu toe. Ben jij vanuit jouw functie betrokken bij kinderen van groep 5 t/m 8, dan is deze Masterclass echt iets voor jou!

Meer info
Kindgesprekken in groep 1 t/m 3

Kindgesprekken in groep 1 t/m 3

Lijkt het jou leuk om de kinderen in je klas écht goed te leren kennen op een laagdrempelige manier? Dan is dit wat voor jou! Je krijgt een stukje theorie waarna je zelf aan de slag gaat met het voeren van een kindgesprek. In de professionaliseringsweek ga je op tournee met andere collega’s.

Meer info
Netwerk onderwijsassistenten en leraarondersteuners

Netwerk onderwijsassistenten en leraarondersteuners

Binnen Octant komen steeds meer onderwijsassistenten en leraarondersteuners de teams versterken. Graag willen wij deze collega’s met elkaar in contact brengen en daar is de professionaliseringsweek een mooi moment voor! Werk jij als onderwijsassistent of leraarondersteuner en ben je benieuwd wie je collega’s zijn en wat je van én met elkaar zou kunnen leren, dan is deze bijeenkomst iets voor jou!

Meer info
Leernetwerk vakdocenten bewegingsonderwijs

Leernetwerk vakdocenten bewegingsonderwijs

De vakdocenten bewegingsonderwijs hebben de krachten gebundeld en trekken samen op in het formuleren van een visie en nemen dit mee in hun vakwerkplan. Ze nemen daarbij de kernwaarden van Octant als vertrekpunt. In de professionaliseringsweek staat de tweede bijeenkomst gepland. Ben jij als vakdocent bewegingsonderwijs hier graag bij aanwezig, meld je dan aan!

Meer info
Make some noise for boys! - groep 1 t/m 4

Make some noise for boys! - groep 1 t/m 4

De meeste vrouwelijke professionals voelen niet van nature aan wat jongens  ervaren en nodig hebben voor hun ontwikkeling. Maar al te vaak vertonen jongens in de groep probleemgedrag, vervelingsgedrag of pestgedrag, gedrag dat wij als lastig ervaren. Maar… zijn jongens nou zo lastig, of… hebben wij last van hen? Wil jij antwoord op deze vraag, meld je dan aan!

Meer info
Make some noise for boys! -  groep 5 t/m 8

Make some noise for boys! - groep 5 t/m 8

De meeste vrouwelijke professionals voelen niet van nature aan wat jongens ervaren en nodig hebben voor hun ontwikkeling. Maar al te vaak vertonen jongens in de groep probleemgedrag, vervelingsgedrag of pestgedrag, gedrag dat wij als lastig ervaren. Maar… zijn jongens nou zo lastig, of… hebben wij last van hen? Wil jij antwoord op deze vraag, meld je dan aan!

Meer info
Welke kwaliteiten en drijfveren heb jij?

Welke kwaliteiten en drijfveren heb jij?

Als leerkracht-specialist (L11) of kwaliteitsondersteuner kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Wil jij meer inzicht in facetten van persoonlijk leiderschap, zodat je jezelf en je omgeving beter leert begrijpen, dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou.

Meer info
De goede Mindset!

De goede Mindset!

Heb jij behoefte aan meer inzicht in je eigen mindset en/of in die van jouw collega of jouw leerlingen? Wil je meer weten hoe een fixed en growth mindset eruitzien? 
Dan is deze bijeenkomst zeker geschikt voor jou! Op een praktische en creatieve manier zal de theorie je kort worden aangeboden en inzicht geven in jouw mindset en die van de ander. Daarna gaan we er in groepjes mee aan de slag!
 

Meer info