Over Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Ons belangrijkste doel is de individuele talenten van de circa 2.800 leerlingen (en 280 medewerkers) tot hun recht laten komen. Op onze scholen doet ieder kind ertoe. Daarom leren we onze kinderen om hun eigen keuzes te maken. Op die manier zijn onze leerlingen klaar voor de toekomst. En die is prachtig!

 

Wie wij zijn

Samen bereik je meer, dat is ons motto. Octantscholen doen dit aan de hand van 3 kernwaarden; ontdekkend leren, zelfbewustzijn en duurzaam samen. Meer weten over ons? Lees dan verder.

Onderwijskwaliteit

Octant staat voor kwaliteit. Wij vernieuwen constant, zijn kritisch op onszelf, delen onze kennis en streven naar 'groei' om onze leerlingen en medewerkers onderwijs van hoge kwaliteit te kunnen bieden.

Lerende school

Bij ons gaan niet alleen de leerlingen naar school, maar al onze medewerkers. Constante bijscholing, vernieuwing en intensieve begeleiding van nieuwe leerkrachten zorgen ervoor dat wij onderwijs op maat kunnen aanbieden.

Wetenschap & technologie

Hoe de toekomst eruit gaat zien, weet niemand. Dat die gaat veranderen, is wel zeker. Wij willen dat onze kinderen in staat zijn daarmee om te gaan. Dit doen zij onder andere in ons XperiO Ontdeklab.

Kindcentrum

Wij geloven in de school van de toekomst waar kinderen vanaf 2 jaar al welkom zijn. Onze scholen worden kindcentrum waar onderwijs en kinderopvang samenkomen.

Ons team

Maak kennis met het gedreven team van Octant. Bij ons op kantoor komt deskundigheid samen, om zo goed onderwijs op de scholen te kunnen ondersteunen.