Over Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.

Wetenschap & technologie

Hoe de toekomst eruit gaat zien, weet niemand. Dat die gaat veranderen, is wel zeker. Wij willen dat onze kinderen in staat zijn daarmee om te gaan. Dit doen zij onder andere in ons XperiO Ontdeklab.

Wie wij zijn

Samen bereik je meer, dat is ons motto. Octantscholen doen dit aan de hand van 3 kernwaarden; ontdekkend leren, zelfbewustzijn en duurzaam samen. Meer weten over ons? Lees dan verder.

Professionaliseren

Bij ons gaan niet alleen de leerlingen naar school, maar al onze medewerkers. Constante bijscholing, vernieuwing en intensieve begeleiding van nieuwe leerkrachten zorgen ervoor dat wij onderwijs op maat kunnen aanbieden.

Kindcentrum

Wij geloven in de school van de toekomst waar kinderen vanaf 2 jaar al welkom zijn. Onze scholen worden kindcentrum waar onderwijs en kinderopvang samenkomen.

Ons team

Maak kennis met het gedreven team van Octant. Bij ons op kantoor komt deskundigheid samen, om zo goed onderwijs op de scholen te kunnen ondersteunen.