Nieuws

Extra huisvesting voor Octantschool Beatrix

03-02-2022 | 11:13

Octantschool Beatrix groeit in het aantal leerlingen. Vorig jaar is de zolder op de school al verbouwd om meer ruimte te creëren. Maar er is meer nodig en gelukkig is door de gemeente een oplossing gevonden.

Het is dan ook de bedoeling dat uiterlijk juni/juli 2023 een deel van de nieuwbouw van de school wordt opgeleverd (twee lokalen). Zodra de tekeningen gereed zijn, komt er een informatieavond voor de omwonenden, om hen mee te nemen in het proces. 
Tot die tijd heeft de school tijdelijke huisvesting nodig en die ruimte is gevonden in een gedeelte van de voormalige Rabobank in het centrum van Pijnacker, waar vroeger het postkantoor zat. Dit gedeelte heeft twee mooie grote ruimten die prima geschikt gemaakt kunnen worden als leslokalen. Daarnaast ligt het pand vlak naast de school en blijven de kinderen bij de school betrokken. Zo spelen ze tijdens de pauzes op het schoolplein. Het is de bedoeling dat de bovenbouwgroepen op korte termijn overgaan naar het nu leegstaande pand. Ouders en omwonenden worden van de tijdelijke verhuizing op de hoogte gesteld. 
 

het schoolplein van Octantschool Beatrix