Nieuws

Weekend van de Wetenschap 5 oktober 2024

20-06-2024 | 09:39

⚙️SAVE THE DATE-Weekend van de Wetenschap⚙️

 ⚙️zaterdag 5 oktober 2024: 11.00-15.00 uur⚙️

Hoe programmeer je robots en hoe werkt programmeren eigenlijk? Tijdens het Weekend van de Wetenschap in 2023 kregen kinderen en hun ouders/begeleiders/oma’s en opa’s antwoord op deze vragen. Met het thema “hoe werkt het?” ontdekten ze de 21e-eeuwse vaardigheden, vergelijkbaar met wat we aanbieden in onze reguliere XperiO-lessen op school. Er stonden diverse workshop op het programma, van het bouwen van je eigen robot tot het gebruiken van een green screen.

En we hebben goed nieuws! Het volgende Weekend van de Wetenschap staat gepland voor 5 oktober 2024 op Octantschool Zonnestraal. We zijn nu al enthousiast en kijken ernaar uit om samen met jullie opnieuw de technologie en wetenschap te ontdekken. Zet het in je agenda en nodig familie uit om deel te nemen aan het Weekend van de Wetenschap. 
 

HOE HOUDEN TANDWIELEN DE WERELD DRAAIEND?
Tandwielen lijken misschien simpel, maar ze zijn de stille helden die onze wereld draaiend houden. Van horloges tot automotoren, tandwielen zorgen ervoor dat alles soepel werkt. Hoe doen ze dat? Tandwielen werken door tanden die in elkaar grijpen. Als één tandwiel draait, zet het een ander tandwiel in beweging. Dit zorgt voor een efficiënte overdracht van kracht en snelheid. Kom naar het XperiO ontdeklab en leer alles over de werking van tandwielen.
Reserveer de datum alvast in je agenda

Bekijk hier het impressiefilmpje :Weekend van de Wetenschap 2023