Nieuws

Samenwerkingsinitiatief: Onderwijs op afstand in Pijnacker

20-03-2020 | 14:45

 

Schoolbesturen Octant, SKOP en kinderopvang SkippyPePijN slaan in het gebied Pijnacker-centrum en Pijnacker-Noord de handen ineen! Vanaf maandag 23 maart werken de drie organisaties samen om de opvang en het thuisonderwijs voor kinderen van ouders in vitale en cruciale functies te regelen. Dit initiatief geldt voor de Octantscholen Beatrix en Schatkaart en voor SKOP de Josephschool en Johannesschool. 

Opvang wordt gecombineerd met het begeleiden van het ‘onderwijs op afstand’; SkippyPePijN verzorgt de opvang en het begeleiden van het thuisonderwijs  wordt op de Wombat-locatie aan Goudenregensingel 27 ingevuld door leerkrachten en onderwijsassistenten van Octant en SKOP.

Kinderen vanaf groep 3 kunnen op de opvang hun huiswerk maken en worden daarbij van 9.00 tot 12.00 uur ondersteund door een onderwijs medewerker vanuit Octant en vanuit SKOP. Kinderen uit groep 1 en 2 krijgen een activiteitenaanbod.  Om 12.00 uur wordt er samen geluncht en in de middag biedt SkippyPePijN een divers activiteitenprogramma aan voor alle kinderen. Vanzelfsprekend worden alle hygiënevoorschriften van het RIVM gevolgd.

De drie organisaties zijn blij dat het gelukt is om de tijdelijke combinatie van opvang en onderwijs op deze korte termijn te realiseren. Octant, SKOP en SkippyPePijN hopen op deze manier zo goed mogelijk voor de kinderen te kunnen zorgen in deze moeilijke tijd, zodat de ouders in de cruciale en vitale sector hun werk kunnen doen. 
Samen bereik je meer.