Nieuws

Japans bezoek op Octant sbo Prinsenhof in Pijnacker

04-12-2019 | 15:19

Octant sbo Prinsenhof was onlangs het voorbeeld voor een groep leerkrachten uit Japan. Zij waren op werkbezoek om te zien en te ervaren hoe het kind en de leerkracht centraal staan in het onderwijs in Nederland, in tegenstelling tot hoe in Japan wordt lesgegeven.

Bovendien kent Japan geen speciaal basisonderwijs. De gasten werden op sleeptouw genomen door de school en konden met eigen ogen zien hoe een schooldag op Octant sbo Prinsenhof georganiseerd is. Tijdens het rondje door de school werd een spellingles bijgewoond, een rekenspelletje in de hal gespeeld en een bezoekje aan de kleuters gebracht. Ook mochten ze een kijkje in de keuken nemen, een echte keuken in de school waar de kinderen bezig waren om lekkere kaasbroodjes te maken. Vervolgens kregen de gasten een presentatie over hoe de leerkrachten bij Octant begeleid worden en de ambitie om binnen vier jaar een ECOschool te worden. 

Bijzondere kijk op onderwijs
In veel opzichten werkt Octant sbo Prinsenhof op dezelfde wijze als een reguliere basisschool. De leerlingen werken in groepen, ze krijgen les volgens dezelfde lesmethodes en werken toe naar dezelfde doelen. Toch is Prinsenhof niet in alle opzichten gelijk aan een reguliere basisschool. Een school voor speciaal basisonderwijs richt alle voorzieningen in op haar leerlingen. Denk aan een team van specialisten die de kinderen begeleiden zoals, de kwaliteitsondersteuner, de logopedist of de kinderfysiotherapeut. Meer informatie is te vinden op de nieuwe website: www.prinsenhof-octant.nl