Nieuws

Octantschool Ackerweide viert 20-jarig jubileum

28-10-2019 | 10:41

Wat 20 jaar geleden begon als een kleine school in een pas gebouwde wijk, is nu uitgegroeid tot een levendige school. Een school waar leerlingen, leerkrachten en ouders elke dag met veel plezier komen en leerlingen door ontwikkelingsgericht onderwijs leren over de wereld om hen heen.

Octantschool Ackerweide vierde haar 20-jarig jubileum 2 dagen lang op een uitbundige manier. Directeur Robin van Eekert opende het feest en heette alle kinderen, ouders en belangstellenden welkom. Wethouder Peter Hennevanger woonde het feest ook bij. “Ik wou dat ik weer 8 jaar was, dan kon ik lekker meedoen met dansen!”, antwoordde hij op de vraag wat hij ervan vond. 
 

Thema: Muziek, dans en optreden

Een groep professionele workshopleiders van 4xMWorkshops verzorgde workshops, waar de leerlingen enthousiast aan meededen. Voor de groepen 1/m 4 stonden HipHopKids en KidsDance op het programma. Op hippe muziek leerden ze samen een choreografie die ze 's middags uitvoerden bij het optreden. De groepen 5 t/m 8 kozen uit de workshops BasketBallBeats en HipHop/Streetdance. Coole workshops die talenten deden bovendrijven. De andere helft van de bovenbouw maakte met elkaar een lipdub op het nummer  "Can't stop the feeling” van Justin Timberlake. Ook deze film werd in de middag vertoond.

 

Feestelijke styling

Voor een optreden is goede styling natuurlijk belangrijk. Een aantal ouders zorgde ervoor dat alle kinderen mooi gelakte nagels, hippe kapsels, stoere tattoos en andere accessoires kregen. Voor de gelegenheid was speciaal een grote feesttent opgezet en deze werd ook aangekleed. Er verschenen posters en slingers en het zag er feestelijk uit. De ideale locatie voor de optredens die de leerlingen hadden voorbereid.
 

Voorstelling Crazy Entertainment

Op vrijdag 18 oktober kregen de leerlingen nog een voorstelling van Crazy Entertainment. Sommigen mochten op het podium komen en meedoen met een act. Er werd gegoocheld, gedanst en gezongen met een hindernis. De feestelijkheden werden afgesloten met patat als traktatie.