Nieuws

Koos de vuilnisman op bezoek bij Octant Kindcentrum Regenboog in Nootdorp 

09-11-2020 | 14:59

‘Koos de Vuilnisman’ was op 6 november jl. voor de tweede keer op Kindcentrum Regenboog in groep 6 aanwezig. Na de bekendmaking op de dag van de duurzaamheid om mee te doen aan het ECO-school programma vorige maand, kwam hij langs om de kinderen een les te geven over afval scheiden. 
 
ECO-schools stimuleert kinderen tot duurzaam denken en doen en dat past naadloos bij de kernwaarde ‘Duurzaam Samen’ van Octant. Tot zijn blijdschap zag hij dat de kinderen op locatie Koningin Julianastraat dat afval al heel goed scheiden! Koos: "Kindcentrum Regenboog laat zien dat het kan en dat het simpel is.
Een groene bak voor groente- en fruitafval, papier en PMD scheiden en iedereen een broodtrommel en drinkbeker mee in plaats van zakjes en pakjes". 
 
Afvalvrije school 
Dit schooljaar is het kindcentrum begonnen met het scheiden van afval in hun kinderrestaurant. Juf Lydian heeft daarvoor verschillende afvalbakken aangeschaft en aan de kinderen uitgelegd hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarna werd nog een extra statement gemaakt, door te stimuleren dat kinderen een drinkbeker en broodtrommel mee naar school nemen. De pakjes drinken en plastic zakjes gaan weer mee naar huis als onderdeel van het ECO-schools programma.  Patrick Kort-Spoelman, directeur Octant Kindcentrum Regenboog: “We hopen daarmee kinderen als toekomstige generatie aan te zetten tot duurzaam denken en doen. Zelf geven we al het goede voorbeeld met onze zonnepanelen op het dak.  Vanaf januari starten we met een ‘Green-team’ dat gaat werken aan duurzame doelstellingen. Daarin zitten vooral kinderen en natuurlijke ook ouders en teamleden. Het zou mij niets verbazen als de eerste doelstelling wordt: een afval-vrije-school". Reinoud de Vries, directeur-bestuurder van Octant voegt daaraan toe: "Geweldig dat ook Kindcentrum Regenboog zich wil onderscheiden als Eco-School. Met Eco-Schools wordt niet alleen het duurzaam denken en doen van leerlingen gestimuleerd, maar laat je ze ook ervaren dat je als individu ook zelf kunt bijdragen aan een duurzame toekomst".

 
Op weg naar een duurzame gemeente 
Kindcentrum Regenboog hoopt dat andere scholen en kinderopvangorganisaties hierin samen willen optrekken, om zo met alle kinderen van Pijnacker-Nootdorp verdere stappen te zetten naar een duurzame gemeente!