Nieuws

Verlengde kerstvakantie in verband coronamaatregelen

16-12-2021 | 16:06

Nootdorp, 15 december 2021 
Betreft: verlengde kerstvakantie i.v.m. coronaontwikkelingen   
 
 
Geachte ouder(s)/verzorger(s), 
 
Naar aanleiding van de persconferentie en de uitkomsten voor het primair onderwijs op 14 december 2021 ontvangt u deze brief.  
 
Het kabinet heeft gisteren tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de kerstvakantie voor de scholen een week eerder ingaat. De nadrukkelijke oproep hierbij is om de scholen bij voorkeur aanstaande maandag, maar uiterlijk dinsdag te sluiten om het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te verkleinen. Octant zal gehoor geven aan deze oproep en de scholen vanaf maandag aanstaande sluiten. De oproep aan ouder(s)/verzorger(s) is daarnaast om de kinderen ook echt in de “gezinsbubbel” te houden. 
 
Wat betekent dit voor u? 
Vanaf maandag 20 december 2021 tot en met 7 januari 2022 zullen alle scholen van Octant gesloten zijn. In de extra week vakantie, volgende week, wordt er ook geen onderwijs op afstand gegeven. Vrijdag 17 december volgt een nieuw OMT-advies en naar aanleiding daarvan worden mogelijk nieuwe besluiten genomen. Voor nu gaan we er van uit dat na de vakantie de scholen na de kerstvakantie weer opengaan. Mocht dit alsnog anders worden, hoort u weer van ons. 
 
Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie wordt door Octant noodopvang onder schooltijd georganiseerd van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december 2021. Deze noodopvang is bedoeld voor als u het echt niet lukt de kinderen zelf op te vangen. Via deze link vindt u een overzicht van wat de rijksoverheid verstaat onder cruciale beroepen die in aanmerking komen voor noodopvang. 
 
De school van uw kind komt later vandaag met informatie op welke wijze de opvang georganiseerd zal worden en hoe u zich daarvoor eventueel kunt aanmelden. 
 
We realiseren ons als onderwijsorganisatie maar al te goed dat er weer een groot beroep op u wordt gedaan en dat het ook voor de kinderen weer omschakelen is.  Weer wordt er flexibiliteit van u gevraagd en een dergelijke maatregel kan grote consequenties hebben voor uw werk- en privé. Ik hoop oprecht dat u het goed kunt regelen voor uw kind en voor uzelf. 
 
De scholen doen weer hun uiterste best om uw kind de laatste paar dagen van deze schoolweek goed af te kunnen laten ronden. Namens alle collega's van Octant wens ik u alvast, ondanks de omstandigheden, een fijne kerst en een voorspoedig en vooral gezond 2022! 
 
We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, dan kunt u die natuurlijk stellen aan de directie van de school van uw kind. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Harry Bosma 
Directeur-bestuurder