Nieuws

Het XperiO ontdeklab doet op 1 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap

23-09-2022 | 15:59

Op 1 & 2 oktober 2022 vindt er een nieuwe editie van het Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek.

De huidige wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en verschillende vakgebieden laten zich steeds beter combineren met toenemende mogelijkheden tot gevolg. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van het vaccin tegen Covid-19. Zonder onze hedendaagse wetenschap had dit nooit zo (snel) ontwikkeld kunnen worden. Ook thema’s als elektrisch rijden, privacy, robots, kweekvlees, 3D printen en ruimtetoerisme zullen steeds belangrijker worden in de toekomst.

Stel je voor: een wereld zonder wetenschap
Ook al heb je het niet direct door, wetenschap kom je dagelijks overal tegen. Zonder wetenschap kunnen kinderen niet met de auto naar school gebracht worden, niet gamen met vrienden en waren er geen vaccins. En de mobiele telefoon had er heel anders uitgezien, en van Instagram of TikTok had je al helemaal nog nooit gehoord. Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld achter dit soort ontwikkelingen. Zo maken kinderen en jongeren kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst.

Programma Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Kinderen ontdekken bij bedrijven, musea, ziekenhuizen, universiteiten en bibliotheken in hun eigen buurt wat de wetenschap allemaal kan. En op hoeveel plekken wetenschap en technologie eigenlijk een rol spelen in hun dagelijks leven.

Zo is ook in Pijnacker wat te doen. Eén van de ontdeklabs van Octant opent alweer voor het 4e jaar de deuren voor publiek en biedt jong en oud een leuk programma aan.

Zaterdag 1 oktober 2022, van 11.00-15.00 uur
XperiO locatie Octantschool Ackerweide, Gantellaan 9 in Pijnacker
Voor iedereen, van 8 tot 88 jaar
Workshops, demo’s en activiteiten

Klik hier om meer te weten over het programma