Nieuws

Kerstviering op Octantscholen met buurtbewoners 

14-12-2022 | 11:37

Een jaar geleden zag de wereld er wat anders uit: scholen gingen een week voor de kerstvakantie dicht in verband met het coronavirus. Daardoor zaten veel scholen met de handen in het haar. Voor velen viel de kerstviering dan ook in het water.

Dit jaar kan er wel volop samen kerst worden gevierd. Op een aantal scholen van Octant kunnen buurtbewoners zich aansluiten bij de kerstviering. Ook zamelen Schatkaart en Kindcentrum Regenboog in voor de voedselbank en de speelgoedbank in Delft.

Magische kerstsfeer in Nootdorp
Op woensdag 21 december 2022 worden bij Kindcentrum Regenboog in Nootdorp (locatie Sytwinde 115) tussen 14.00-16.00 uur allerlei binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd voor alle buurtkinderen tot en met 8 jaar, samen met hun ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en geïnteresseerde buurtbewoners. Zo is er een echte kersttrein voor de kinderen en bij de haltes zie je het kerstverhaal. Het kaartje betaal je met een kerstgift aan de voedselbank. Ook is er chocolademelk en zijn er lekkere hapjes.

Een gezellig samenzijn in Pijnacker 
Op donderdag 22 december 2022 is er bij Schatkaart (tijdelijke locatie Sportlaan 2b) van 17.00-19.00 uur een levende kerststal te bewonderen, zingen de Schatkaart-kinderen mooie kerstliederen en zijn er lekkere hapjes en drankjes. Niet alleen voor de voedselbank, maar ook voor de speelgoedbank in Delft wordt ingezameld. Ook zijn impressiebeelden te zien van de nieuwbouw voor Schatkaart. Een warm welkom aan de buurtbewoners die willen komen. 

Kerstwandelen op donderdag 22 december
Vanaf 17.30 uur kan iedereen terecht bij Ackerweide (Gantellaan 7). Kinderen maken met familie een kerstwandeling “achter de sterren aan” in de wijk rond de school. Onderweg komen zij taferelen tegen uit het kerstverhaal, uitgebeeld door de meesters en juffen van Ackerweide. De stal van Bethlehem, het eindpunt van de wandeling, zal op het schoolplein te vinden zijn. Daar kunnen de wandelaars genieten van een gezellig plein met kerstmuziek, echte dieren, warme chocolademelk en glühwein. Buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om op het schoolplein een drankje mee te drinken.

Tussen 17.00 en 20.00 uur kun je ook meedoen aan de kerstwandeling bij Triangel in Delfgauw (Florijnstraat 7) voor leerlingen en hun ouders, maar ook voor iedereen die wil aansluiten vanuit de wijk. Tijdens de wandeling passeren allerlei karakters uit het Bijbelse Kerstverhaal. Loop mee met Jozef en de zwangere Maria die met een ezeltje op weg zijn naar Bethlehem. Ontmoet de herders met hun kudde schapen, luister naar het engelenkoor en ga op zoek naar een hele bijzondere baby. Voor deze wandeling is de samenwerking gezocht met de Kerk Delfgauw. Na het wandelen is er warms te drinken en wat te snoepen. Aanmelden kan tussen 17.00 en 19.15 uur bij de Triangel.