Nieuws

Nieuwe directeur-bestuurder voor Octant

14-07-2021 | 12:09

Octant heeft Harry Bosma als nieuwe directeur-bestuurder aangetrokken. Hij is de vervanger voor de eind mei 2021 vertrokken directeur-bestuurder Reinoud de Vries. Bosma begint op 1 oktober 2021 officieel bij Octant, organisatie voor christelijk primair onderwijs in Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw en Ypenburg (Den Haag)​. Op dit moment is hij directeur bij een organisatie die gericht is op zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

“Bosma is een energieke, sympathieke en zeer ervaren ​bestuurder. ​Wij hechten grote waarde aan zijn motivatie om de overstap naar het onderwijs te maken en de frisse blik die ervaring in een andere sector meebrengt” aldus Marco Boender, voorzitter van de Raad van Beheer. De Raad verwacht met hem Octant verder te kunnen uitbouwen.

Vertegenwoordigers van het bestuursbureau, het directieteam, de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad en de Raad van Beheer vormden samen de Benoemingsadviescommissie (BAC) en kozen Bosma unaniem uit alle kandidaten.

Bosma: “Met veel plezier maak ik de overstap van de zorg naar het onderwijs. De afgelopen tien jaar heb ik gewerkt als directeur en bestuurder bij organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke beperking dan wel een auditieve beperking. In die zin is het onderwijs voor mij een nieuwe sector. Aan de andere kant zijn er ook overlappende thema’s zoals samenwerking met ouders, de noodzaak van goede, duurzame huisvesting en (helaas ook) arbeidsmarktvraagstukken. Graag draag ik vanuit deze rol bij aan kwalitatief goed primair onderwijs op de scholen, met aandacht voor brede ontwikkeling en zingeving. Op deze manier geven we de kinderen, in deze belangrijke fase, alle kansen om zichzelf te ontplooien.”

Harry Bosma