Nieuws

Octantscholen nemen deel aan SpaceBuzz-missie en inspireren leerlingen 

17-05-2023 | 11:09

Octantscholen Schatkaart in Pijnacker en Zonnestraal in Ypenburg waren ingeloot om deel te nemen aan het baanbrekende educatieve programma SpaceBuzz voor groep 7/8. Dit innovatieve initiatief heeft tot doel jonge leerlingen te inspireren en hen bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van ruimteverkenning. 

SpaceBuzz is een unieke ervaring die is ontworpen om kinderen mee te nemen op een virtuele ruimtereis, waarbij ze de kans krijgen om de aarde vanuit de ruimte te zien en te ervaren hoe het is om astronaut te zijn. Het programma combineert geavanceerde virtual reality-technologie met inspirerend lesmateriaal, en is bedoeld om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen en hun passie voor wetenschap en technologie te vergroten. Kinderen konden plaatsnemen in een spaceshuttle die vlakbij de school geparkeerd was en volgden zo het programma. Voorafgaand aan de komst van de spaceshuttle bereidden de leerlingen zich voor door op school een uitdagend werkboekje in te vullen. 

Gedurende het SpaceBuzz-programma hebben leerlingen van de Octantscholen de kans gehad om virtueel door de ruimte te reizen, de aarde te observeren en te ervaren hoe het is om als astronaut te leven en te werken. Deze meeslepende ervaring heeft hun horizon verbreed en hen aangemoedigd om te dromen van de sterren, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke vaardigheden hebben ontwikkeld, zoals samenwerking, probleemoplossing en creatief denken. 

"Wij geloven dat het belangrijk is om onze leerlingen kennis te laten maken met nieuwe mogelijkheden, en SpaceBuzz bood precies dat." aldus Laila Boulakjar, adjunct-directeur van Schatkaart. "Het programma heeft niet alleen hun wetenschappelijke kennis vergroot, maar heeft ook hun verbeeldingskracht gestimuleerd en hun toekomstperspectieven verbreed. We hopen op deze manier onze leerlingen aan te moedigen om de grenzen van de menselijke ontdekking te verleggen en hun zelfbewustzijn te vergroten." 
Silvano uit groep 8 geeft aan: “Wow, nu zie je pas hoe kwetsbaar de wereld is, hier moeten we echt goed voor zorgen.” 

De deelname van de Octantscholen aan het SpaceBuzz-programma is een bevestiging van hun toewijding om innovatief onderwijs te bieden en hun leerlingen voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.