Nieuws

Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs met workshops voor de leerlingen

18-10-2022 | 21:42

Op 10 oktober was het de landelijke Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag deden duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. 

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen en ook scholen zijn daarmee bezig. Oud-leerlingen van het Wolfert Lyceum in Bergschenhoek verzorgden de hele week workshops over Duurzaamheid op de Octantscholen in Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw. De oud-leerlingen waren vorig jaar in contact gekomen met Octant en hebben voor de Dag van de Leraar begin oktober in opdracht alle medewerkers voorzien van fleecedekens, vervaardigd uit PET-flessen. Dit was een project voor hun profielwerkstuk.

Workshops

De workshops voor de kinderen bestonden onder andere uit brainstormen over duurzame initiatieven die op school uitgevoerd kunnen worden. De eindopdracht was het maken van een plantenbak uit een PET-fles. Kinderen lieten hun enthousiasme en hun creativiteit de vrije loop. Zo hebben de scholen straks weer een “groene muur” erbij.