Peuterfestival

Woensdag 12 april 2023 van 10.00-12.00 uur

Als ouder van een peuter weet u als geen ander hoe snel de tijd gaat. Voor u het weet, is uw kind al toe aan de volgende fase van zijn of haar leven: de basisschool. Het kiezen van de juiste basisschool voor uw kind kan een lastige beslissing zijn. Daarom een aantal tips voor u op een rijtje en graag tot ziens bij een of meerdere van onze scholen. Onderaan deze pagina vindt u de activiteiten en adressen van onze scholen.

Oriënteer op tijd
Begin op tijd met het oriënteren op verschillende basisscholen in uw omgeving. Zo heeft u voldoende tijd om een weloverwogen keuze te maken. Ga op zoek naar scholen die passen bij uw wensen en die aansluiten bij de behoeften van uw kind.

Bezoek verschillende scholen
Breng een bezoek aan verschillende scholen. Tijdens een rondleiding kunt u de sfeer proeven en krijgt u een goed beeld van de school en haar visie op onderwijs. Maak tijdens deze bezoeken aantekeningen en stel vragen zodat u een goed beeld krijgt van wat de school te bieden heeft.

Praat met andere ouders
Praat met andere ouders over hun ervaringen met de basisschool van hun kinderen. Hun ervaringen en tips kunnen u helpen bij het maken van een keuze. 

Ga af op uw gevoel
U kent uw kind het beste. Ga af op uw gevoel bij het maken van een keuze. Welke school past het beste bij uw kind en bij uw gezinssituatie? Het is belangrijk dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt op de basisschool.

Houd rekening met de afstand
Houd bij het maken van een keuze rekening met de afstand van de basisschool tot uw huis. Kinderen hebben behoefte aan structuur en regelmaat en een lange reistijd kan daar invloed op hebben.

We hopen dat deze tips u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor de basisschool van uw kind. Wij wensen u veel succes en plezier tijdens deze zoektocht en zien u graag op het peuterfestival!

 

Activiteiten Ackerweide

Op Octantschool Ackerweide in Pijnacker kunnen u en uw peuter tussen 10.00 en 12.00 uur terecht voor verschillende activiteiten:

10.00 - 12.00 uur: Peutergym en koffie/limo hoek 
In ons speellokaal kunt u samen met uw kind gymmen op de speeltoestellen.

10.00 - 11.00 uur: Clowntje Manny
Clowntje Manny komt dierenballonnen vouwen en liedjes zingen met de peuters

11.00 - 12.00 uur: Kijkje in de klassen
Alle peuters met ouders worden hartelijk ontvangen en verdeeld over de groepen 1/2.
In de klassen draaien de peuters mee met het programma; ouders mogen als ze willen vanaf de zijkant meekijken/-doen.
    
10.00 - 12.00 uur: Buiten spelen
Peuters kunnen lekker buiten spelen op ons schoolplein. Op een deel van het plein zijn wat speciale materialen waarmee gespeeld kan worden. 
 

XperiO ontdeklab

De peuters mogen, samen met u in ons technologielokaal (Xperio ontdeklab) aan de slag met allerlei technologische snufjes waarin onderzoekend en ontwerpend leren centraal staat. U kunt op onderzoek uit met de Georello tandwielen, spelenderwijs leren programmeren met robot Bluebot en ontwerpend bezig zijn met Lego door bijv. een knikkerbaan te maken. 

Activiteiten Schatkaart

Welkom op Octantschool Schatkaart in Pijnacker. We zien uit naar uw en jouw komst op onze tijdelijke locatie tussen de sportvelden. Van harte welkom tussen 10.00-12.00 uur!

Op het schoolplein kunnen de peuters lekker spelen met stoepkrijt. Ook kunnen zij geschminkt worden.

Op 11 april start de kermis op het terrein. Combineer uw bezoek aan ons en ontvang een vrijkaartje voor de draaimolen!

De directie is natuurlijk aanwezig om te vertellen over de school en uw vragen te beantwoorden.

Activiteiten Triangel

Kom ook naar Octantschool Triangel in Delfgauw. Tussen 10.00 en 12.00 uur worden verschillende activiteiten georganiseerd:

 • Een vertelkastje met vertelplaten voor de kleintjes
 • Spelen en knutselen op het kleuter Leerplein
 • Buiten spelen met de kleutergroepen
 • Een werkles bekijken en meedoen met een kleutergroep
 • Een dagopening en dagplanning bekijken in een kleutergroep
 • Een rondleiding door de school

Activiteiten Vlinderboom

U bent van harte welkom bij Octant Kindcentrum Vlinderboom. Wij zijn een kindcentrum samen met SkippyPepijn kinderopvang en buitenschoolse opvang. Begin januari 2023 zijn wij gestart op onze nieuwe locatie aan de Zilverreigerdreef 115 in Pijnacker. 
Kom een kijkje nemen in ons nieuwe kindcentrum. Directeur Cees de Graaf en zijn team staan klaar om u te ontvangen en rond te leiden. 

Er zijn tussen 10.00 en 12.00 uur allerlei activiteiten georganiseerd waarmee u en uw peuter onze school, en met name de kleutergroepen, kunnen ontdekken.

Activiteiten Kindcentrum Regenboog

Op Kindcentrum Regenboog, locatie Sytwinde is tussen 10.00 en 12.00 uur van alles te doen.

Om 10.00 uur en om 10.30 uur is er een Prentenboek-poppenkast-show door Peet Vermeulen: 'Alberts boom'. (Duur 20 minuten)

Tussen 10.00-12.00 uur is het Springlab in bedrijf; digitale peuterspellen op een echte beweegvloer

Uiteraard kunt u een rondleiding door ons kindcentrum krijgen.

 

Activiteiten Zonnestraal

U bent van harte welkom op Octantschool Zonnestraal! Om u een goede indruk van onze school te geven, organiseren wij tussen 10.00 en 12.00 uur een aantal activiteiten. 
Na ontvangst door de directie van de school kunt u bij onderstaande activiteiten binnen lopen en deelnemen. Wij wensen u alvast heel veel plezier!  

 • Verschillende tafels met creatieve opdrachten en puzzels
 • Leuke hoeken waarin de kinderen kunnen spelen
 • Poppenkast spel 
 • Vertelkastje met een leuk verhaal en vertelplaten
 • Eendjes vissen uit de watertafel (motorisch spel)

Op deze manier maken de kinderen kennis met de verschillende manieren van werken in een kleutergroep.

XperiO ontdeklab

De peuters mogen met u samen in ons technieklokaal (Xperio ontdeklab) aan de slag met allerlei technische snufjes.

Meester Xander leest een stukje voor over Boer Boris via het digibord. Vervolgens kunnen de peuters aan de slag met verschillende materialen aan de slag om de machine van Boer Boris nog mooier te maken. Zij kunnen zelfs de bluebot programmeren zonder de blokken met eendjes uit het verhaal te raken.

Ook mogen de kinderen een kleurplaat tot leven laten komen met een speciale app en kunnen ze een mooie knikkerbaan bouwen met Lego.

 

Activiteiten sbo Prinsenhof (locatie Koningshof, Bakenpad 5 Pijnacker)

Denkt u aan een sbo voor uw kind in Pijnacker, heeft u al een toelaatbaarheidsverklaring of ontvangt u die binnenkort? Sbo Prinsenhof organiseert tussen 10.00 uur en 12.00 uur een inloopmoment, zodat u een indruk krijgt van de school. Directeur Sheila van der Drift vertelt u hier graag meer over. 

 

Activiteiten Fontein

Van harte welkom op Octantschool Fontein in Ypenburg. Van 10.00 tot 12.00 uur kan er een kijkje genomen worden in de instroomgroep van de kleuters. Ook kunt u een rondleiding door de school krijgen!

Activiteiten Beatrix

Octantschool Beatrix in Pijnacker heeft voor de kinderen die ingeschreven staan voor de kleutergroep een springkussen klaarstaan en u kunt samen met uw peuter een kijkje nemen in de kleuterklas. Van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur!

Ackerweide
Pijnacker

Gantellaan 7
2642 JK Pijnacker
015-3612304
Website

Beatrix
Pijnacker

Julianalaan 2
2641 HC Pijnacker
015-3698718
Website

Fontein
Den Haag

Steenuillaan 2
2496 PN Den Haag
015-3106066
Website

sbo Prinsenhof
Pijnacker

Zilverreigerdreef 105
2643 MC Pijnacker
015-3610005
Website

Schatkaart
Pijnacker

Sportlaan 2b
2641 AZ Pijnacker
015-3692183
Website

Triangel
Delfgauw

Florijnstraat 7
2645 HH Delfgauw
015-2562963
Website

Vlinderboom
Pijnacker

Zilverreigerdreef 115
2643 MC Pijnacker
015-3694106
Website

Zonnestraal
Den Haag

Oeverwallaan 108
2498 BZ Den Haag
015-3698244
Website