Octant basisscholen

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Ons belangrijkste doel: de individuele talenten van onze circa 2.800 leerlingen tot hun recht laten komen. Wij geven kinderen de ruimte om te ontdekken en te onderzoeken, zodat zij in de toekomst hun eigen koers kunnen bepalen.

Missie en visie

Onze visie is gebaseerd op 'samen bereik je meer'. Voor leerlingen, ouders en medewerkers. We streven er naar om het beste uit onze leerlingen te halen. 'Groei' vinden we dan ook belangrijk. Onze kernwaarden zijn leidend voor ons handelen: Elke Octantschool vult de Octant kernwaarden op hun eigen manier in. Alle acht scholen hebben daarmee dezelfde uitgangspunten en hun eigen identiteit. 

Ontdekkend leren

Kinderen leren met elkaar en van elkaar. Bovendien wordt de moderne maatschappij de school binnengehaald door extra aandacht voor 21ste eeuwse vaardigheden. Technologie (laptop, tablet, computer) speelt daarin een belangrijke rol.

Zelfbewustzijn

De leerlingen hebben grip op hun eigen leerproces en leren verantwoording nemen voor hun eigen gedrag. Ze weten wat ze kunnen en willen bereiken en weten hoe ze dat kunnen bereiken. Ook onze leraren zijn nooit uitgeleerd en werken planmatig aan de verbetering van hun eigen kennis- en kwaliteitsniveau.

Duurzaam samen

De ander leren kennen en van daaruit samen leren en samenwerken. Zo werken we samen in de klas, in de school, met ouders en met alle partners die we nodig hebben om een goed onderwijsaanbod neer te zetten. 

Onze kernwaarden ervaren we als kracht om onze ambities voor de toekomst te kunnen waarmaken.

missie en visie Octant

Wetenschap & technologie

We willen leerlingen goed voorbereiden op de toekomst, een toekomst waar bijvoorbeeld robots steeds meer werk voor ons gaan doen. Daarom is wetenschap & technologie een belangrijke pijler voor Octant en komt dit op verschillende manieren terug in ons onderwijs. Daarom hebben we onszelf als doel gesteld om digitaal vaardig te zijn in 2019. Met digitaal vaardig wordt een combinatie van computational thinking, mediawijsheid en informatievaardigheden bedoeld. Onderdeel hiervan is de inzet van tablets op school en de XperiO Ontdeklabs.

Onderwijskwaliteit

We houden onszelf constant scherp, zodat we onze leerlingen een mooie en vruchtbare schooltijd kunnen geven. Als een goede sfeer en de kwaliteit van het onderwijs in balans zijn, versterken ze elkaar. Daarom vinden wij vernieuwing en bijscholing belangrijk in ons onderwijs en zijn onze leraren nooit uitgeleerd! Lees meer over hoe wij kwaliteit waarborgen op alle Octant basisscholen.

Bekijk onze scholen

Ontdek de Octantschool bij u in de buurt!

Ackerweide
Pijnacker

Gantellaan 7
2642 JK Pijnacker
015-3612304
Website

Beatrix
Pijnacker

Julianalaan 2
2641 HC Pijnacker
015-3698718
Website

Fontein
Den Haag

Steenuillaan 2
2496 PN Den Haag
015-3106066
Website

sbo Prinsenhof
Pijnacker

Zilverreigerdreef 105
2643 MC Pijnacker
015-3610005
Website

Schatkaart
Pijnacker

Sportlaan 2b
2641 AZ Pijnacker
015-3692183
Website

Triangel
Delfgauw

Florijnstraat 7
2645 HH Delfgauw
015-2562963
Website

Vlinderboom
Pijnacker

Zilverreigerdreef 115
2643 MC Pijnacker
015-3694106
Website

Zonnestraal
Den Haag

Oeverwallaan 108
2498 BZ Den Haag
015-3698244
Website