Digitale Open Week

Octantscholen gaan (digitaal) open

Bent u zich ook aan het oriënteren op een basisschool voor uw kind? Het is jammer dat we door het coronavirus niet of maar beperkt onze deuren kunnen openen om binnen te kijken en sfeer te proeven op onze scholen.

Daarom ontvangen we u heel graag digitaal. Op een groot aantal Octantscholen wordt een digitaal inkijkje georganiseerd om u zo een indruk te kunnen geven van de school. Ook kunt u uw vragen stellen aan de directie.

Wanneer: 12-16 april 2021
Waar: online; achter uw computer, laptop, telefoon of tablet.

Bekijk in het overzicht hieronder welke scholen meedoen en activiteiten organiseren.
(Activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.)

Activiteiten Zonnestraal

Op woensdag 14 april organiseert Zonnestraal een digitaal kijkje in de kleuterklas. 

08.45 - 9.30 uur: Kijkje in de kleuterklas. De leerkracht geeft een kringactiviteit in de klas en zal daarna het spel van de kinderen begeleiden in de diverse hoeken. Leuk om samen met uw peuter te volgen vanaf uw computer, laptop, tablet of telefoon. Een directielid is in de klas en laat de les in beeld zien.
9.30 - 10.30 uur: Aansluitend op het digitale kijkje in de klas, heeft de directie een digitaal vragenuurtje waarin u al uw vragen kunt stellen.

Kijk mee via uw computer, laptop, telefoon of tablet. U kunt zich daarvoor opgeven via info.zonnestraal@octant.nl. Na aanmelding krijgt u een link via Microsoft Teams om in te loggen.

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Leerlingen over Octantschool Beatrix

Hoe leuk is het op Octantschool Beatrix in Pijnacker en wat doe je daar allemaal op school? Kinderen vertellen graag over hun project en de kleuters laten zien op welke manier ze bezig zijn met het vak Engels.

Mocht u na het zien van dit filmpje meer informatie willen over de school? Neem dan contact op met Rob Wilschut (Directeur) of Andrea Winkler (Adjunct-directeur) op 015-3698718.

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Activiteiten Fontein

Op Fontein zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden:

- Een aantal leuke digitale activiteiten voor peuters, zoals een gymchallenge, dansen en een knutselopdracht.

- Leerlingen en ouders vertellen hoe het op Fontein is. Op dit moment heeft Octantschool Fontein een wachtlijst voor het inschrijven van nieuwe leerlingen, maar u kunt altijd contact opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Al deze activiteiten zijn te volgen op de Facebookpagina van Octantschool Fontein.
Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Wat vinden ouders en leerlingen van Octantschool Fontein?

Ouders en leerlingen vertellen in dit filmpje hoe het is om op Fontein te zitten. Wat doe je allemaal op een dag en hoe is de begeleiding vanuit school?

Kijk hier het filmpje.

Activiteiten Kindcentrum Regenboog

In de week van 12- 16 april organiseert Octant Kindcentrum Regenboog een Online Open Huis. Bent u in Nootdorp op zoek naar een warme, fijne plek voor uw kind? Dan is dit dé gelegenheid om digitaal een kijkje te nemen. 

Wat kunt u verwachten?
- We stellen ons graag aan u voor
- U krijgt een digitale rondleiding door het kindcentrum
- Antwoorden op vragen als: hoe begeleiden wij uw kind in zijn/haar ontwikkeling?
- Gelegenheid om vragen te stellen via onze live-chat
- Een e-book attentie aan het einde van de avond

Wilt u zich aanmelden voor het Open Huis? Stuur dan een mailtje naar info.kindcentrumregenboog@octant.nl. U ontvangt een digitale link om mee in te loggen

Meer informatie over het kindcentrum vindt u op de website.

Activiteiten Triangel

Triangel organiseert verschillende activiteiten, we ontmoeten u graag!

-Peuterpakket: maak kennis met ons kleuteronderwijs via het peuterpakket. Daar zitten materialen en lesjes in zoals we ze ook in de klas doen. U kunt zich aanmelden om in de week van 12 april een peuterpakket op te komen halen op school, uiteraard corona-proof. Dit peuterpakket zit dus boordevol met informatie over de school en leuke cadeautjes voor de allerkleinsten. Stuur een mailtje naar juf Yvette om een peuterpakket te reserveren: y.de.bruijn@octant.nl 

-Spelen op het plein en in gesprek met de directie: wij bieden de optie om u op gepaste afstand buiten op het schoolplein te ontvangen op dinsdag 13 april tussen 11.00 en 12.00 uur. Uw peuter kan op het schoolplein met het buitenspeelgoed van de kleuters spelen. Onze kleuters hebben die dag gym, dus er is ruimte genoeg op ons plein om lekker te spelen. Twee juffen houden toezicht op uw peuter, dus u kunt met een gerust hart uw vragen stellen aan de directie.

-Digitaal een lesje bijwonen: als u even binnen wilt kijken, dan kan dat digitaal! Kijk mee in één van de kleuterklassen via uw computer, laptop, telefoon of tablet. U kunt zich daarvoor opgeven via y.de.bruijn@octant.nl. Na aanmelding krijgt u een link via Microsoft Teams om in te loggen op maandag 12 april om 9.50 uur of donderdag 15 april om 8.45 uur.

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Activiteiten Triangel

Activiteiten Vlinderboom

Op Vlinderboom geven we een digitaal kijkje in de school, voorzien van een 'live' uitleg bij deze digitale rondleiding. We zoomen daarbij natuurlijk in op de expliciete kenmerken van de school (Kanjertraining, EDI, structuur). Directeur Hanneke de Frel of adjunct-directeur Michelle Kraan verzorgen de rondleiding.

Een afspraak kan gemaakt worden via Miranda Vernaven: m.vernaven@octant.nl.

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Activiteiten Schatkaart

Kleuters krijgen op Schatkaart eigenaarschap over hun leerproces. Ze leren doelgericht en worden ondersteund in hun onderwijsbehoeften. Zo komen ze steeds een stapje verder. Bekijk het filmpje om te zien hoe dit in de praktijk werkt.

Wilt u meer informatie over de school? Neem dan contact op met Anouk Veuger, directeur van Schatkaart: 015-3692183. 

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

Activiteiten sbo Prinsenhof

Wilt u meer weten over onze school of heeft u bijvoorbeeld vragen over de aanmeldingsprocedure? We organiseren een digitaal vragenuurtje op dinsdag 13 april van 13.00-15.00 uur. U kunt dan uw vragen stellen aan de Sheila van der Drift, directeur van Octant sbo Prinsenhof.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info.prinsenhof@octant.nl. 

Meer informatie over de school vindt u op de schoolwebsite.

 

Ackerweide
Pijnacker

Gantellaan 7
2642 JK Pijnacker
015-3612304
Website

Beatrix
Pijnacker

Julianalaan 2
2641 HC Pijnacker
015-3698718
Website

Fontein
Den Haag

Steenuillaan 2
2496 PN Den Haag
015-3106066
Website

sbo Prinsenhof
Pijnacker

Zilverreigerdreef 105
2643 MC Pijnacker
015-3610005
Website

Schatkaart
Pijnacker

Sportlaan 2b
2641 AZ Pijnacker
015-3692183
Website

Triangel
Delfgauw

Florijnstraat 7
2645 HH Delfgauw
015-2562963
Website

Vlinderboom
Pijnacker

Zilverreigerdreef 115
2643 MC Pijnacker
015-3694106
Website

Zonnestraal
Den Haag

Oeverwallaan 108
2498 BZ Den Haag
015-3698244
Website