Leerkracht worden bij Octant

Ben jij leerkracht en op zoek naar een nieuwe baan in het basisonderwijs? Of heb je altijd al als droom gehad om het onderwijs in te gaan? Heb je al eerder voor de klas gestaan en wil je na een tijdelijke onderbreking hiervan terug het onderwijs in? Of kom je uit een heel andere branche maar wil je graag wat betekenen voor opgroeiende kinderen en de daarom de overstap maken naar het onderwijs? Bij Octant bieden wij verschillende mogelijkheden om aan de slag te kunnen binnen het basisonderwijs. Wij zijn op zoek naar mensen die graag verder willen leren en een passie hebben voor (modern) onderwijs. 

Werken bij Octant

Octant telt 9 christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Ons belangrijkste doel: de individuele talenten van onze circa 2.800 leerlingen tot hun recht laten komen. Wij geven kinderen de ruimte om te ontdekken en te onderzoeken, zodat zij in de toekomst hun eigen koers kunnen bepalen. 

De positie van de leerkracht komt op veel basisscholen steeds verder onder druk te staan, door een steeds verder oplopende werkdruk en een verdringing van de kerntaak: onderwijs geven. Bij Octant doen wij er alles aan om dit te voorkomen. Zo word je als nieuwe leerkracht in ieder geval het eerste jaar vrijgesteld van extra taken, zoals het organiseren van evenementen op school. Daarnaast bieden wij intensieve begeleiding aan aan de hand van een inwerkplan en een inwerkmaatje om ervoor te zorgen dat jij je optimaal kunt ontwikkelen. Deze ontwikkeling kun je je hele loopbaan bij Octant voortzetten via de Octant Academie, onze eigen huisacademie.

Modern onderwijs

Modern onderwijs

Octant staat voor modern onderwijs. In de huidige wereld spelen algoritmes en computers een steeds grotere rol. Vaardigheden zoals kritisch denken en creativiteit worden steeds belangrijker. Wij willen onze leerlingen daarom goed voorbereiden op de toekomst, waarin bijvoorbeeld robots steeds meer werk voor ons gaan doen. Daarom is wetenschap & technologie een belangrijke pijler voor Octant en komt dit op verschillende manieren terug in ons onderwijs. Zo hebben wij XperiO-ontdeklabs, waarin leerlingen en leerkrachten kennis maken met nieuwe (ICT)technische materialen. ICT is geen doel, maar een middel. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om te leren denken in logische stappen (computational thinking) en het creatief denken te stimuleren. Ook werken we met tablets en hebben we een hoge "device-dichtheid' per leerling.

Modern onderwijs
'Bij Octant kan ik me focussen op hetgeen waarvoor ik leerkracht ben geworden: de omgang met de leerlingen en helpen om ze te ontwikkelen.'
Juf Karin
Leerkracht Groep 7-8

Bekijk vacatures

Opleidingstrajecten

Wij horen bij Octant heel veel verschillende motivaties van mensen die het onderwijs in willen gaan, maar meestal komt het voort uit passie voor het vak en voor de leerlingen. Het is gelukkig ook voor heel veel mensen mogelijk om de overstap te maken. Afhankelijk van je huidige situatie en opleidingsniveau, kunnen wij je een werk-leertraject aanbieden, waardoor je niet persé full-time zelf terug de schoolbanken in hoeft, maar juist snel voor de klas kunt beginnen. Via Talentum Haagland, een samenwerkingsverband waar wij samen met enkele andere partijen bij zijn betrokken, bieden wij je graag een traject op maat aan om de overstap te maken naar de prachtige wereld van het basisonderwijs.

We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Stuur jouw cv met motivatie via het open sollicitatieformulier in of neem contact met ons op bij vragen!

Werken bij octant
Werken bij octant

Als zij-instromer het onderwijs in

Heb je een MBO4-, HBO- of WO-diploma en wil je graag werken in het onderwijs? Octant biedt je de kans om deze stap te zetten!

Er zijn diverse zij-instroom mogelijkheden voor geïnteresseerden die bij voorkeur al enige pedagogische en/of didactische ervaring hebben (betaald of als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een sportvereniging). Wij werken samen met Hogeschool Inholland.

We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Stuur jouw cv met motivatie via het open sollicitatieformulier in of neem contact met ons op bij vragen!

Werken bij octant

Werken als herintreder

Om na jaren voor het eerst weer voor de klas te staan is spannend. Daarom vinden wij het belangrijk om leerkrachten goed te begeleiden, die als herintreder het onderwijs in gaan.

Wij stellen je in staat om een paar dagen mee te lopen in de klas, zodat je zelf kan ervaren hoe het onderwijs nu is ingericht. Na deze dagen heb je inzicht in wat jij nog verder kan ontwikkelen om terug te keren voor de klas.

We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Stuur jouw cv met motivatie via het open sollicitatieformulier in of neem contact met ons op bij vragen!

Open sollicitatie

Bij Octant zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste en gedreven medewerkers! Je kunt ons altijd een open sollictatie sturen. Wij ontvangen deze graag digitaal.