Leerkracht worden bij Octant

Ben jij leerkracht en op zoek naar een nieuwe baan in het basisonderwijs? Bij Octant zoeken we naar mensen die graag verder willen leren en een passie hebben voor (modern) onderwijs. Octant telt 9 christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Ons belangrijkste doel: de individuele talenten van onze circa 2.800 leerlingen tot hun recht laten komen. Wij geven kinderen de ruimte om te ontdekken en te onderzoeken, zodat zij in de toekomst hun eigen koers kunnen bepalen.

Werken bij Octant

Modern onderwijs

Octant staat voor modern onderwijs. In de huidige wereld spelen algoritmes en computers een steeds grotere rol. Vaardigheden zoals kritisch denken en creativiteit worden steeds belangrijker. Wij willen onze leerlingen daarom goed voorbereiden op de toekomst, waarin bijvoorbeeld robots steeds meer werk voor ons gaan doen. Daarom is wetenschap & technologie een belangrijke pijler voor Octant en komt dit op verschillende manieren terug in ons onderwijs. Zo hebben wij XperiO-ontdeklabs, waarin leerlingen en leerkrachten kennis maken met nieuwe (ICT)technische materialen. ICT is geen doel, maar een middel. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om te leren denken in logische stappen (computational thinking) en het creatief denken te stimuleren. Ook werken we met tablets en hebben we een hoge "device-dichtheid' per leerling.

Werken bij Octant
Bij Octant kan ik me focussen op hetgeen waarvoor ik leerkracht ben geworden: de omgang met de leerlingen en helpen om ze te ontwikkelen
Juf Karin
Leerkracht Groep 7-8

Werken bij Octant

De positie van de leerkracht komt op veel basisscholen steeds verder onder druk te staan, door een steeds verder oplopende werkdruk en een verdringing van de kerntaak: onderwijs geven. Bij Octant doen wij er alles aan om dit te voorkomen. Zo word je als nieuwe leerkracht in ieder geval het eerste jaar vrijgesteld van extra taken, zoals het organiseren van evenementen op school. Daarnaast bieden wij intensieve begeleiding aan aan de hand van een inwerkplan en een inwerkmaatje om ervoor te zorgen dat jij je optimaal kunt ontwikkelen. Deze ontwikkeling kun je je hele loopbaan bij Octant voortzetten via de Octant Academie, onze eigen huisacademie.

Klinkt dit jou als muziek in de oren, en wil je graag bij één van de Octantscholen aan de slag? Bekijk hier dan onze actuele vacatures.

Ben jij benieuwd hoe zo'n inwerkplan er bij Octant uitziet? Vraag dan een voorbeeld aan bij Jolanda Mensink (Coördinator Opleiden en Professionaliseren via de mail: j.mensink@octant.nl

 

Werken bij Octant