(Opnieuw) het onderwijs in?

(Opnieuw) het onderwijs in?

Heb je altijd al als droom gehad om het onderwijs in te gaan? Heb je al eerder voor de klas gestaan en wil je na een tijdelijke onderbreking hiervan terug het onderwijs in? Of kom je uit een heel andere branche maar wil je graag wat betekenen voor opgroeiende kinderen en de daarom de overstap maken naar het onderwijs? In samenwerking met haar partners, biedt Octant intensieve ondersteuning en maatwerktrajecten voor zij-instromers en herintreders in het onderwijs. Benieuwd of het onderwijs en Octant bij jou passen? We vertellen je graag meer!

(Opnieuw) het onderwijs in

Opleidingstrajecten

Wij horen bij Octant heel veel verschillende motivaties van mensen die het onderwijs in willen gaan, maar meestal komt het voort uit passie voor het vak en voor de leerlingen. Het is gelukkig ook voor heel veel mensen mogelijk om de overstap te maken. Afhankelijk van je huidige situatie en opleidingsniveau, kunnen wij je een werk-leertraject aanbieden, waardoor je niet persé full-time zelf terug de schoolbanken in hoeft, maar juist snel voor de klas kunt beginnen. Via Talentum Haagland, een samenwerkingsverband waar wij samen met enkele andere partijen bij zijn betrokken, bieden wij je graag een traject op maat aan om de overstap te maken naar de prachtige wereld van het basisonderwijs.

(Opnieuw) het onderwijs in
Bij Octant kan ik me focussen op hetgeen waarvoor ik leerkracht ben geworden: de omgang met de leerlingen en helpen om ze te ontwikkelen
Juf Karin
Leerkracht Groep 7-8

Werken bij Octant

In de media verschijnen de laatste tijd regelmatig berichten over de toenemende werkdruk bij leerkrachten en dit kan het intimiderend maken om voor een overstap naar het onderwijs te gaan. Bij Octant doen wij er alles aan om deze toegenomen werklast te voorkomen door altijd de nadruk te leggen op het voor de klas staan. Zo word je als nieuwe leerkracht in ieder geval het eerste jaar vrijgesteld van extra taken, zoals het organiseren van evenementen op school. Daarnaast bieden wij intensieve begeleiding aan aan de hand van een inwerkplan en een inwerkmaatje om ervoor te zorgen dat jij je optimaal kunt ontwikkelen. Deze ontwikkeling kun je je hele loopbaan bij Octant voortzetten via de Octant Academie, onze eigen huisacademie.

Klinkt dit jou als muziek in de oren en wil je graag weten hoe jouw traject eruit gaat zien? Neem dan vooral contact met ons op!

Instromen in het onderwijs
werken als leraar bij Octant

Als zij-instromer het onderwijs in

Heb je een MBO4-, HBO- of WO-diploma en wil je graag werken in het onderwijs? Octant biedt je de kans om deze stap te zetten!

Er zijn diverse zij-instroom mogelijkheden voor geïnteresseerden die bij voorkeur al enige pedagogische en/of didactische ervaring hebben (betaald of als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een sportvereniging). Wij werken samen met Hogeschool Inholland.

We vertellen je er graag meer over. We zien uit naar jouw sollicitatie! Stuur jouw cv met motivatie naar info@octant.nl of vul het open sollicitatieformulier in onderaan op deze pagina

werken als leraar bij Octant

Werken als herintreder

Heb je al eerder in het onderwijs gewerkt? Misschien ben je van carrière geswitcht, heb je enige tijd niet gewerkt om voor je kinderen te zorgen of is er een andere reden waardoor je een aantal jaar niet actief bent geweest in het onderwijs. Misschien heb je twijfels, want: is er ondertussen niet veel veranderd in het onderwijs? En zou je het nog wel kunnen: voor de klas staan?

Om na jaren voor het eerst weer voor de klas te staan is spannend. Daarom vinden wij het belangrijk om leerkrachten goed te begeleiden, die als herintreder het onderwijs in gaan.

Wij stellen je in staat om een paar dagen mee te lopen in de klas, zodat je zelf kan ervaren hoe het onderwijs nu is ingericht. Na deze dagen heb je inzicht in wat jij nog verder kan ontwikkelen om terug te keren voor de klas. Een bijscholingscursus kan je helpen om net die fijne kneepjes van het vak weer in handen te krijgen en jezelf bovendien te informeren over wat er nieuw is in het onderwijs.

TIjdens de bijscholingscursus loop je een paar dagen mee met een vakbekwame leerkracht op één van onze scholen. Deze leerkracht kan jou helpen met allerlei vragen die je hebt over het lesgeven. We vinden het belangrijk dat jij je zoveel mogelijk kan focussen op het ontwikkelen van je didactische vaardigheden en het lesgeven.

Wil je daarna terugkeren in het onderwijs? We bespreken graag met jou de mogelijkheden. Neem contact met ons op via info@octant.nl.

Herintreder in het onderwijs bij Octant