Nieuws

Een leerzaam dagje uit tijdens het Weekend van de Wetenschap     

04-10-2021 | 12:14

Het eerste weekend van oktober stond in het teken van Wetenschap en Technologie. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kon nemen van diverse organisaties en instellingen in de Wetenschap en Techniek. 

Afgelopen zaterdag waren de deuren van het XperiO ontdeklab van Octant voor de derde keer geopend voor het publiek. Normaal gesproken worden de twee ontdeklabs (in Ypenburg en Pijnacker) bezocht door leerlingen van alle Octantscholen als onderdeel van het lesaanbod, maar nu kon jong en oud zelf digitaal knutselen. Met het thema “Kom ontdekken en maken” kon men rekenen op een leuk en leerzaam dagje uit. 

Kijkje achter de schermen
Zo konden de bezoekers zien hoe een 3D-printer in de praktijk werkt, een stop motion filmpje maken, dansen met Octantrobot Techie, gefotografeerd worden tussen de wilde dieren op het green screen en nog veel meer. De activiteiten werden begeleid door kinderen en medewerkers van verschillende Octantscholen. 

Pijler Wetenschap en Technologie
Voor schoolbestuur Octant is Wetenschap & Technologie (W&T) een belangrijke pijler en dat komt op verschillende manieren in het onderwijs terug. “De XperiO Ontdeklabs nemen voor ons een belangrijke rol in. We leren kinderen werken met nieuwe technologische materialen in een omgeving waarin ze zelf mogen ontdekken en creëren.”, geeft meester Xander, verantwoordelijk voor XperiO in Ypenburg, aan. “In onze XperiO ontdeklabs in Pijnacker (Ackerweide) en Ypenburg (Zonnestraal) leren de kinderen van alles over 21e eeuwse vaardigheden. Tijdens het Weekend van de Wetenschap zag je dat de bezoekers genoten van alle activiteiten en zelf aan de slag gingen met het aangeboden materiaal.”, aldus Xander.


Meer over het Weekend van de Wetenschap  
Het Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op 2 & 3 oktober 2021 vond de negende editie plaats. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.  

 

Foto's zijn gemaakt door 123schoolfotografie.com

Leerling geeft instructie