Octant Academie

Cursus 'Begeleidingsvaardigheden voor praktijkbegeleiders' - ronde 1

Staat dit schooljaar het opleiden van een student in jouw taakbeleid? Binnen Octant leiden wij samen jaarlijks dertig Pabo-studenten van Inholland op tot toekomstige collega’s. Jij bent als praktijkbegeleider een hele belangrijke schakel in het leerproces van de student. Om een student goed op te kunnen leiden is het belangrijk dat je kennis hebt van het curriculum van de PABO, het leren leren van een student én vaardigheden beheerst voor het voeren van gesprekken die nodig zijn om een student in ontwikkeling te brengen. Om deze kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen biedt de Octant Academie, in samenwerking met Talentum Haagland, de cursus ‘begeleidingsvaardigheden voor praktijkbegeleiders’ aan.

 

Inhoud

  • De eerste bijeenkomst zal het pabo-curriculum aan de orde komen en wie is de student – persoonskenmerken – leervoorkeur – motivatie, urgentie en behoefte.
  • In de tweede bijeenkomst zal het dan gaan over leerwerktaken, de beoordeling en opleidingsvraagstukken van de student en het professionele antwoord daarop van de praktijkbegeleider.
  • In de derde bijeenkomst gaat het verder over begeleidingsvaardigheden en het uitbouwen van de begeleidingsvaardigheden.

Details

De cursus is het meest effectief op het moment dat je deze cursus volgt in de periode dat je daadwerkelijk een student opleidt. Je kunt een student opleiden in de periode september tot en met januari of van februari tot en met juni. De schoolopleider stemt met jou af wanneer je daadwerkelijk een student krijgt.

Certificaat: na het bijwonen van de drie bijeenkomsten en het invullen van de evaluatie ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

 

Doelgroep

basis- en vakbekwame leerkrachten

Data & locatie(s)

dinsdag 22 september - 16.00 uur - 19.30 uur 

donderdag 29 oktober - 16.00 uur - 19.30 uur 

maandag 23 november - 16.00 uur - 19.30 uur 

 

Octantschool Zonnestraal 

(Oeverwallaan 108, 2498 BZ Den Haag)

Opleider

Astrid Haasdijk (opleidingscoördinator), docent Hogeschool Inholland en een schoolopleider van Octant.

Beschikbare plaatsen

2

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je voor deze cursus in te schrijven.